Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 40 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 183,6) * statistik från 2019/20
Ingången till Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium (NTN)

Om utbildningen

Kyl- och värmepumpsteknik

På Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasiums VVS- och Fastighetsprogram finns tre inriktningar att välja på – VVS, Fastighet eller Kyl- och värmepumpsteknik. Samtliga inriktningar är yrkesförberedande och kan leda till jobb direkt efter gymnasiet.

På inriktningen Kyl- och värmepumpsteknik får du kunskaper om hur man installerar och sköter service och drift av exempelvis isbanor, kyl- och frysdiskar samt värmepumpar.

Vill du bli kylmontör eller kyltekniker?

Efter att ha läst VVS- och Fastighetsprogrammet i Norrtälje kan du arbeta som exempelvis kylmontör eller kyltekniker, med tekniska system i byggnader som svarar för värme och ventilation. Du har också möjlighet att läsa vidare på yrkeshögskola eller att under din gymnasietid läsa in ämnen för grundläggande högskolebehörighet för att sedan studera på högskola eller universitet.

Praktik på VVS- och fastighetsprogrammet

En viktig del av dina studier på Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium utgörs av ditt Arbetsplatsförlagda lärande (APL). APL är din praktik som du utför på en arbetsplats. Skolan samarbetar med både stora och små företag i regionen. Tar du tillvara på din praktiktid och gör bra ifrån dig är möjligheterna stora att APL-platsen anställer just dig när de behöver anställa personal.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik

Som boende i samma kommun som Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium ger dig de rätta förutsättningarna för ditt framtida yrkesliv!

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium (tidigare Norrtelje Teknikgymnasium) startade år 2000 och är en av de första fristående gymnasieskolorna i Norrtälje kommun, med lång erfarenhet av att bedriva en stabil och trygg skolverksamhet.  Skolan har ända från starten erbjudit Energiprogrammet som...


Läs mer om Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Sommargatan 11
761 50 Norrtälje Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.teknikgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpsteknik från Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: