Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Nordvik Naturbruksgymnasium
Programinformation
Kramfors
Antal elever: 12 (år 1)
Naturbruksprogrammet
Naturbruksprogrammet

Om utbildningen

Vill du jobba med hästar?

Har du hästar som fritidsintresse? Eller vill du lära dig allt om hästar från grunden? Oavsett förkunskaper är hästinriktningen på Nordvik rätt utbildning för dig! Kurser inom anatomi, biologi och fysiologi ger dig bra grund att bygga vidare på. De praktiska inslagen som att sköta en hästanläggning, slå på tappsko, utfodra hästen eller sköta om stallet gör att du lär dig mer och mer lustfyllt. Beroende på ditt intresse finns möjlighet till ytterligare kurser inom olika intresseområden. Ett antal boxplatser finns för elever som önskar ta med egen häst.

I slutet av din utbildning erbjuds du att avlägga Svenska Ridsportsförbundets yrkesprov för Hästskötare.

Det övergripande målet är att hästskötaren ska ha ett gott horsemanship, skall ha kompetens att sköta hästar, stall, utrustning och kringområden under arbetsledning, på ett självständigt och yrkesmässigt sätt.

Framtid

När du är färdig med dina studier på Nordvik ska du kunna arbeta som hästskötare och ansvara för hästar och anläggningar. Vill du läsa vidare inom området kan du till exempel bli ridlärare, beridare eller unghästutbildare. Titta då på vilken behörighet som behövs för just din utbildning.

Dina studier

Ett av målen i utbildningen är att i år 3 erhålla ett godkänt yrkesprov för hästskötare. På vägen dit lär du dig om hästens beteende, foder, avel, sjukdomar och hur man bäst tränar en häst.

Du får träna dressyr, hoppning, sitsträning, konditionsträning och grunderna i att köra häst. Arbetet med hästarna innebär även longering, häst vid hand, löshoppning och tömkörning. Du är också med i skötseln av stallet och anläggningen och utfodrar, mockar, kör traktor, harvar ridbanor och sätter upp och underhåller staket. Innan du går ut i praktiskt arbete i stallet eller på ridbanan går först läraren igenom teorin i klassrummet och sedan får du träna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Nordvik Naturbruksgymnasium?

Skolmat på restaurang

Internat

Behov på arbetsmarknaden

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Kramfors. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 861 62 Timrå
Telefon: 060-16 32 91
Mejladress: lennart.fridlund@timra.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet ger en yrkesexamen. Du kan välja att lägga till kurser för att få högskolebehörighet.

Nordvikskolan på Facebook

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

Nordvik Naturbruksgymnasium

En hållbar framtid börjar med en hållbar utbildning

Vill du arbeta med djur eller lantbruk? Gillar du att lära dig genom praktik, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter? Då är Nordvik rätt för dig. Nordvik ligger i en fantastisk miljö nära havet i Höga Kusten....


Läs mer om Nordvik Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nordvik Naturbruksgymnasium

Naturbruksgymnasiet Västernorrland
87298 NORASTRÖM

 Visa telefonnummer
www.nordvikutbildningar.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning från Nordvik Naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nordvikskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information