Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Antal elever
Antal elever: 12 (år 1)
Antal elever
Antal elever: 12 (år 1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet

Vill du jobba med hästar?

Om du önskar en gymnasietid där hästen står i fokus så är vår inriktning Hästhållning ditt självklara val! Här får du en bred utbildning om hästhållning som varvas med den teoretiska gymnasiegemensamma studieplanen. Vår hästinriktning ger dig kurser inom anatomi, biologi och fysiologi. Vi utbildar dig till ett gott horsemanship, ger dig kompetens att sköta hästar, stall, utrustning och kringområden under arbetsledning, på ett självständigt och yrkesmässigt sätt. Vi har egna utbildade hästar som tillsammans med våra ridlärare hjälper dig att utvecklas under din tid på Nordvik. Vill du ta med din egen häst, finns det hyrstall i mån av plats.

Framtid

När du är färdig med dina studier på Nordvik ska du kunna arbeta som hästskötare och ansvara för hästar och anläggningar. Vill du läsa vidare inom området kan du till exempel bli ridlärare, beridare eller unghästutbildare. Titta då på vilken behörighet som behövs för just din utbildning.

Dina studier

Ett av målen i utbildningen är att i år 3 erhålla ett godkänt yrkesprov för hästskötare. På vägen dit lär du dig om hästens beteende, foder, avel, sjukdomar och hur man bäst tränar en häst.

Du får träna dressyr, hoppning, sitsträning, konditionsträning och grunderna i att köra häst. Arbetet med hästarna innebär även longering, häst vid hand, löshoppning och tömkörning. Du är också med i skötseln av stallet och anläggningen och utfodrar, mockar, kör traktor, harvar ridbanor och sätter upp och underhåller staket. Innan du går ut i praktiskt arbete i stallet eller på ridbanan går först läraren igenom teorin i klassrummet och sedan får du träna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Nordvik Naturbruksgymnasium?

Skolmat på restaurang

Internat

Behov på arbetsmarknaden

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Kramfors. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 861 62 Timrå
Telefon: 060-16 32 91
Mejladress: lennart.fridlund@timra.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet ger en yrkesexamen. Du kan välja att lägga till kurser för att få högskolebehörighet.

Nordvik utbildningar på Facebook

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.
Nordvik Naturbruksgymnasium
Naturbruksgymnasiet Västernorrland
87298 NORASTRÖM

En hållbar framtid börjar med en hållbar utbildning

Vill du arbeta med djur, naturturism eller lantbruk? Gillar du att lära dig genom praktik, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter? Då är Nordvik rätt för dig. Nordvik ligger i en fantastisk miljö nära havet i Höga...

Läs mer om Nordvik Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Adine Berglund
11 nov 2022
Bästa tre åren av mitt liv

Tio år efter studenten kan jag fortfarande titta tillbaka på gymnasietiden med glädje och och en gnutta sorg. Glädje över att ha spenderat gymnasietiden på en fantastisk skola, ...

Visa hela
Sponsrad