Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationella program i gymnasieskolan enligt de gällande behörighetsreglerna.


Programinriktat val

Syfte och Behörighet
Programinriktat val ska ge elever som har fullföljt årskurs 9 i grundskolan utan att ha uppnått behörighet till ett visst nationellt program möjlighet att uppnå sådan behörighet.

Innehåll
Utbildningsinnehåll utgörs av grundskolekurser för behörighet och kurser från nationella gymnasieprogram samt i mindre omfattning andra insatser som är gynnsamma för elevens kunskapsutveckling. Undervisning sker i nära anslutning till nationellt program. Studierna är på heltid.


Längd
Utbildningen planeras för övergång till nationellt program så snart som möjligt och ska pågå högst ett år. Om det föreligger synnerliga skäl kan utbildningen förlängas till två år.


Språkintroduktion

Syfte och Behörighet
Språkintroduktion ska ge ungdomar som nyligen anlänt till Sverige en utbildning med tyngdpunkt i det svenska språket, vilket möjliggör för dem att fortsätta på ett nationellt program i gymnasieskolan eller gå vidare till någon annan utbildning. Under tiden eleven läser programmet språkintroduktion kan musikkurserna stimulera till snabbare språkinlärning.


Innehåll
Språkintroduktion innehåller undervisning i grundskoleämnena svenska eller svenska som andra språk från den nivå eleven befinner sig på, för kommande behörighet till yrkesintroduktion eller ett nationellt program på gymnasiet. Utöver kurserna i svenska deltar eleven i ett antal musikkurser från det estetiska programmet. Urvalet av de gymnasiekurser som kan vara aktuella för eleven planeras individuellt för varje elev med tanke på det som är gynnsammast för elevens kunskapsutveckling. Studierna är på heltid.

Längd
Språkintroduktion planeras så att eleven så snart som möjligt övergår till ett nationellt program eller annan utbildning. Språkintroduktion pågår längst i tre läsår.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nordiska Musikgymnasiet
Katrinebergsbacken 2-10
117 61 STOCKHOLM

Nordiska Musikgymnasiet

Nordiska Musikgymnasiet är en fristående gymnasieskola inriktad på klassisk musik belägen i Stockholm. Skolan erbjuder, förutom fullständig gymnasiekompetens (riksrekryterande estetisk spetsutbildning), professionell utbildning i klassisk musik. Nordiska Musikgymnasiet är en liten och personlig skola med plats för ca 60 elever....

Läs mer om Nordiska Musikgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad