Elise, Manfred och Molly berättar om Nils Holgerssongymnasiet

Nils Holgerssongymnasiet

Elise Hansson, Fordon- och transport

Elise Hansson är snart 18 år och läser Fordons- och transportprogrammet, inriktning Transport, på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup.

Elise på Nils Holgerssongymnasiet

Varför valde du Fordons- och transportprogrammet, inriktning Transport?

Jag var (och är) intresserad av att köra lastbil och ville ha mina behörigheter. Sedan fick jag en bra känsla när jag var på skolan och skuggade en elev och det kändes som att lärarna och själva skolan var bättre än de andra jag besökt.

Berätta lite kort om din utbildning

Vi har fyra veckors praktik, två veckor åt gången. Det är väldigt mycket körkortsteori, och jag har klarat körkortet, men jag får inte använda det förrän jag fyller 18 år. Annars är det väldigt mycket fordonskörning under skoltiden.

Hur är lärarna och lokalerna?

Det är en jättebra byggnad på ett stort område med körgård och andra saker utspridda. Lärarna är hur bra som helst och de blir väldigt tighta med eleverna. Jag kan säga vad som helst till dem, de blir som ens vänner.

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är att bli polis. Varför jag vill bli polis är för att man får vara med om mycket spännande saker och se till att allt blir rätt i samhället. Jag ska nog läsa vidare till polis och läser just nu högskoleförberedande ämnen, men behöver nog läsa till några fler som saknas.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

Det bästa minnet jag har från Nils Holgerssonsgymnasiet är när vi började första året på skolan och vi var iväg till en skog och sprang hinderbana. Sen självklart varje gång när vi är ute och kör tillsammans med personbilarna. För i vår klass kan man verkligen ha roligt med alla och vi alla är vänner och därför är det alltid kul.

Varför skulle du rekommendera skolan och programmet till andra?

Jag skulle rekommendera Nils Holgerssongymnasiet vidare, för jag tycker alla lärarna är kanon och de gör allt för vi skall klara våra studier. De lägger ned extra timmar/ kvällar för vi skall klara våra mål.

Manfred, Bygg- och anläggningsprogrammet

Manfred är 17 år och läser Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Anläggningsfordon, på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup.

Manfred på Nils Holgerssongymnasiet

Varför valde du Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Anläggningsfordon?

Jag valde att börja på Nils Holgerssongymnasiet för att jag alltid har velat bygga. Och jag älskar att spela spel, och det känns som att man gör det när man kör maskinerna.

Berätta lite kort om din utbildning

Under det första året testar vi på allt inom bygg, sen under det andra året väljer vi den inriktning som passar oss bäst.

Hur är lärarna? Och skolan?

Alla lärare är snälla och de vet hur man tar hand om elever som har problem i skolan. Skolan i sig är väldigt bra balanseras på hur mycket arbete vi har ute i praktiken och hur mycket vi läser. Jag pendlar ungefär en timme till skolan, och det är det värt.

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är att bygga. Jag vill bli Byggingenjör och då behöver jag fysik, så jag behöver plugga i totalt 4 år till efter gymnasiet. Det kommer jag göra direkt efter studenten.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

Det roligaste minnet jag har är när vi började på Nils Holgerssongymnasiet var att de första veckorna fick vi ”hälsa på” de andra programmen och se vad de gjorde och fick testa på det, men även de fick komma till oss.

Varför skulle du rekommendera skolan och programmet till andra?

Jag rekommenderar skolan till de som bor i närheten och inte har några problem med att pendla. Sen finns det ju också internat där man kan bo.

Molly, Naturbruksprogrammet

Molly är 16 år och läser på Naturbruksprogrammet, inriktning Djur, på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup.

Molly på Nils Holgerssongymnasiet

Hur kom det sig att du valde just Nils Holgerssongymnasiet?

Jag ville börja om på ny kula, och jag var här på öppet hus och fick en bra magkänsla av skolan och att den verkade mysig.

Varför valde du Naturbruksprogrammet, inriktning Djur?

Jag valde detta program för vi har hästar hemma och djurskötare är kul. Mamma har dessutom alpackor hemma, så det kändes som att det passade bra med denna utbildning.

Berätta lite kort om din utbildning

Vår utbildning går ut på att vi läser mycket om just inriktningen och sedan om grundämnena så det väger upp vad vi behöver. När vi väl läser om något så går vi även ut i praktiken och utför det, så man verkligen lär sig det.

Hur är lärarna? Och skolan?

Jag tycker att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Men självklart har alla både bra och dåliga sidor. Lärarna blir som tonåringar när vi väl behöver det, skämtar och har skoj med oss. Men när det är allvar så är det allvar som gäller.

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb har alltid varit att bli djursjukvårdare. Men nu är det att jobba med grisar. Jag vill ändra på hur grisdödligheten ser ut i Sverige idag, det funkar inte med 20 % dödlighet på smågrisar. Det är något som jag vill sänka! Jag kommer att gå ut direkt efter gymnasiet och börja jobba med grisar i några år. Sedan kommer jag att plugga vidare till lärare (Specialpedagog).

Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

Det bästa jag fortfarande vet med att gå på Nils Holgerssongymnasiet är att gå upp varje morgon kl. 4 och få komma ut till kossorna och mjölka dem.

Varför skulle du rekommendera skolan och programmet till andra?

Jag skulle vilja rekommendera alla till Nils Holgerssongymnasiet om det är rätt utbildning man vill gå. för det är en liten trevlig skola, och lärarna är toppen. Vill man börja om på ny kula så är det perfekt.

Läs mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Nils Holgerssongymnasiet - Skurup.

Medlemslogin