Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Nils Holgerssongymnasiet - Skurup
Programinformation
Skurup
Antal elever: 9 (år 1)
Naturbruksprogrammet
 • Antagningspoäng: 209,4
  (Lägsta: 177,5) * statistik från 2017

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Lantbruk Nils-Holgerssongymnasiet

Välkommen till inriktningen mot Lantbruk på Naturbruksprogrammet på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup!

Har du svårt att bestämma dig för om du vill arbeta med stora eller små djur?

Då är Naturbruksprogrammet på Nils Holgerssongymnasiet något för dig! Vi erbjuder dig ett smådjursstall med bland annat kaniner, marsvin, chinchillor och fåglar. Vi har även höns, getter, får och lamm. Våra stora djur är kor och grisar.

Redan i utbildningens start gör du ditt profilval för att du ska få ut det absolut bästa av utbildningen, anpassat till dina egna mål. Det finns stora fördjupningsmöjligheter och oavsett vilken profil du bestämmer dig för, är utbildningen späckad med spännande praktiska moment.

På skolan finns olika djurslag som mjölkor, kalvar, köttdjur, grisar, får, getter, sällskapsdjur, smådjur, fåglar och rashöns. Alla elever på naturbruksprogrammet får lära sig köra hjullastare. Elever som går lantbruk kan välja grävmaskin inom individuellt val.

Inriktningen Lantbruk

Vill du jobba med stora djur som kor eller köra traktor och skördetröska?

Då skall du söka Naturbruksprogrammet – lantbruk vid Nils Holgerssongymnasiet. Här får du en gedigen grundutbildning inom lantbruk.  Vi erbjuder dig kurser som Hjullastare, grävmaskin och grävlastare. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som maskinförare, på en maskinstation, växtodlare eller djurskötare med produktionsdjur.

Stora delar av utbildningen är belagd på skoljordbruket eller på arbetsplatser i regionen. Vi har ett nära samarbete med näringslivet och som elev får du från första början vara med och ta ansvar för skötsel av skolans jordbruk under skoldagar. Vårt skoljordbruk är på 300 hektar och vi har mjölkproduktion.

Vi har åtta referensgårdar knutna till skolan där du kan förlägga din arbetsplatsförlagda utbildning (APL). Det finns även möjlighet att göra APL utomlands.

Här får du lära dig grunderna i odling, teknik och djurskötsel. Du får förarutbildning på grävmaskiner och annat som finns på en modern maskinstation.

Den praktiska undervisningen sker till största delen på vårt eget jordbruk. Det drivs som en produktionsenhet, en växtodlingsgård med mjölkproduktion. Här odlar vi våra skånska grödor som till exempel vete, korn, råg, havre, slåttervall, raps, foderärtor, majs och sockerbetor.

  Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Elevboende

  Om du har långt till skolan kan du bo på skolans internat som har plats för cirka 100 elever.

  Behörighet

  För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

  Ansökan

  Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk

  Som boende i samma kommun som Nils Holgerssongymnasiet - Skurup söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
  Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
  Telefon: 0410-73 30 00
  E-post: antagning@trelleborg.se

  Gymnasieexamen

  Yrkesprogram med möjlighet till högskolebehörighet.

  Ta kontakt med skolan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

  Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

  Nils-Holgerssongymnasiet-Skurup

  Välkommen till Nils Holgerssongymnasiet i Skurup!

  Är du intresserad av djur, lantbruk, odling, bygg, fordon eller teknik? Då har du kommit rätt. Nils Holgerssongymnasiet är en liten gymnasieskola på landet med endast ca 230 elever. Här är det bra sammanhållning och de allra bästa förutsättningar för...


  Läs mer om Nils Holgerssongymnasiet - Skurup och visa alla program.

  Kontaktuppgifter till Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

  Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

  Skurup 4860
  274 80 Skurup

   Visa telefonnummer
  www.nilsholgerssongymnasiet.se

  Så funkar det

  Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


  Gör en intresseanmälan


  Skolan kontaktar dig med mer information

  Ta kontakt med skolan

  För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, fyll i följande uppgifter:

  Recensioner

  Det finns inga recensioner än.