Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Nils Holgerssongymnasiet - Skurup
Programinformation
Skurup
Antal elever: 9 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 209,4
    (Lägsta: 177,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Djurvård på Nils Holgerssongymnasiet

Välkommen till inriktningen mot Djurvård på Naturbruksprogrammet på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup!

Har du svårt att bestämma dig för om du vill arbeta med stora eller små djur?

Då är Naturbruksprogrammet på Nils Holgerssongymnasiet något för dig! Vi erbjuder dig ett smådjursstall med bland annat kaniner, marsvin, chinchillor och fåglar. Vi har även höns, getter, får och lamm. Våra stora djur är kor och grisar.

Redan i utbildningens start gör du ditt profilval för att du ska få ut det absolut bästa av utbildningen, anpassat till dina egna mål. Det finns stora fördjupningsmöjligheter och oavsett vilken profil du bestämmer dig för, är utbildningen späckad med spännande praktiska moment.

På skolan finns olika djurslag som mjölkor, kalvar, köttdjur, grisar, får, getter, sällskapsdjur, smådjur, fåglar och rashöns. Alla elever på naturbruksprogrammet får lära sig köra hjullastare. Elever som går lantbruk kan välja grävmaskin inom individuellt val.

Inriktning mot djurvård

För dig som vill arbeta med stora eller små djur, som djurskötare eller djurvårdare. På skolan finns det kor, grisar, getter och sällskapsdjur. Du kommer att få olika utbildningsintyg bland annat i lastmaskin och villkorad läkemedelsanvändning (D9). I utbildningen ingår även traktorkörkort.

Under din utbildning kommer vi göra en del studiebesök. Under din utbildning finns möjlighet att förlägga delar av din APL utomlands eller på någon av de åtta referensgårdar som skolan har knutit till sig. Som elev får du vara med och ta ansvar för skötsel av skolans djur under skoldagar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Som boende i samma kommun som Nils Holgerssongymnasiet - Skurup söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

Nils-Holgerssongymnasiet-Skurup

Välkommen till Nils Holgerssongymnasiet i Skurup!

Är du intresserad av djur, lantbruk, odling, bygg, fordon eller teknik? Då har du kommit rätt. Nils Holgerssongymnasiet är en liten gymnasieskola på landet med endast ca 230 elever. Här är det bra sammanhållning och de allra bästa förutsättningar för...


Läs mer om Nils Holgerssongymnasiet - Skurup och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

Skurup 4860
274 80 Skurup

 Visa telefonnummer
www.nilsholgerssongymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.