Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Nils Holgerssongymnasiet - Skurup
Programinformation
Skurup
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 110,0
    (medelvärde: 173,4) * statistik från 2021

Om utbildningen

Anläggningsfordon-Nils Holgerssongymnasiet

Välkommen till inriktningen mot Anläggningsfordon på Bygg- och anläggningsprogrammet på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup!

Tycker du det verkar spännande att spaka en gigantisk hjullastare med arbetsvikt på närmare 20 ton? På Bygg- och anläggnings­programmet i Skurup blir det verklighet!

På inriktningen anläggnings­fordon får du förarutbildning för grävmaskin/ grävlastare, hjullastare och teleskoplastare. Du får också lära dig vägbyggnad, ledningsbygg­nad, ballastkunskap och annat som är viktigt för den som jobbar inom anläggning. För att kunna få jobb som ma­skinförare krävs någon form av körkort, därför ingår teoretisk och praktisk utbildning för att få framföra mobila maskiner. Det medför öv­ningskörning med anläggningsfordon, mobila maskiner och personbil/minibuss i olika trafik­miljöer, samt trafikkunskap med körkortsteori som är relevant för aktuellt fordon.

Som hjälp till B-körkort får du 15 körlektioner, Risk 1:an och 2:an, körkortsteori via dator. Kunskaps- och körprovet gör du på Trafikverket. Utbildningsintyg utfärdas av TYA eller BYN.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Elevboende

Om du har långt till skolan kan du bo på skolans internat.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

Välkommen till Nils Holgerssongymnasiet i Skurup!

Är du intresserad av djur, lantbruk, odling, bygg, fordon eller teknik? Då har du kommit rätt. Nils Holgerssongymnasiet är en liten gymnasieskola på landet med endast ca 230 elever. Här är det bra sammanhållning och de allra bästa förutsättningar för...


Läs mer om Nils Holgerssongymnasiet - Skurup och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

Skurup 4860
274 80 Skurup

 Visa telefonnummer
www.nilsholgerssongymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon från Nils Holgerssongymnasiet - Skurup, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information