Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Nils Ericsonsgymnasiet
Programinformation
Ort: Trollhättan

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap på Nils EricsonsgymnasietTeknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap

Är du på jakt efter ett gymnasieprogram där du får utlopp för ditt teknikintresse samtidigt som du får många valmöjligheter i framtiden? Teknikprogrammet på Nils Ericsonsgymnasiet erbjuder Teknikvetenskap, en inriktning som bland annat innefattar matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Programmet, som är ett högskoleförberedande gymnasieprogram, erbjuder dig dessutom möjligheten att söka ett fjärde år för att läsa till gymnasieingenjör.

Här på Nils Ericsonsgymnasiets Teknikprogram kommer du och dina kompisar att utmanas och stimuleras till att skaffa sig kvalificerade kunskaper inom ämnen som teknik, fysik, kemi och matematik. Som elev på teknikprogrammet får du arbeta med modern labbutrustning och till din hjälp har du erfarna lärare som brinner för teknik, precis som du! Tillsammans med dina klasskamrater får du planera och genomföra olika projekt och laborationer och du får ofta jobba ämnesövergripande för att skapa en helhetsbild.

Läs till Gymnasieingenjör

På Nils Ericsonsgymnasiet har du som läser Teknikprogrammet möjlighet att söka ett fjärde yrkesförberedande år. Du kommer då att få ta del av en praktisk utbildning enligt det internationellt beprövade konceptet CDIO (Conceive Design Implement Operate). Ungefär en tredjedel av studietiden under fjärde året kommer att vara förlagd på en praktikplats och det leder till att du blir gymnasieingenjör.

Certifierat Teknikcollege

Teknikprogrammet på Nils Ericsonsgymnasiet är ett certifierat teknikcollege, det innebär att alla inriktningar på programmet ger dig möjlighet att läsa de högre matematik- och fysikkurser som krävs för universitetens och högskolornas spetsutbildningar.

Inriktning Teknikvetenskap

Här får du lära dig om teknikvetenskapens arbetsmetoder och får verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering.

Samarbeten

På Nils Ericsonsgymnasiet samarbetar man med Innovatum Science Center, Produktionstekniskt Centrum (PTC), Högskolan Väst och övriga näringslivet. Detta gör att du enkelt kan komma ut i arbetslivet och få prova på den senaste tekniken.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lokal Idrottsspecialisering (LIS)

Nils Ericsonsgymnasiet erbjuder Lokal Idrottsspecialisering - LIS. LIS startar under åk 1 och utbildningen är till för dig som vill träna i din valda idrott i kombination med ditt skolarbete. För att du ska kunna ta del av Lokal Idrottsspecialisering ska du:

  • Vara verksam i en idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet (RF)

Kurser

  • Idrott och Hälsa 1 – Specialisering 100 poäng
  • Idrott och Hälsa 2 – Specialisering 100 poäng

För att utveckla din egen tränings- och tävlingsverksamhet kommer du bland annat att arbeta med:

  • Vald idrotts teknik, spel, taktik och regler
  • Vald idrotts utveckling av din kroppsliga förmåga
  • Kost, träningslära och idrottspsykologi

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

  • För teknikprogrammen ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Nils Ericsonsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Nils Ericsonsgymnasiet

Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan

Nils Ericsonsgymnasiet - En skola med fokus på utveckling och miljöfrågor.

Här på Nils Ericsonsgymnasiet, eller Nisse som skolan ofta kallas, ligger fokus på kunskap, utveckling och elevinflytande. Om du vill att din gymnasieupplevelse ska bestå av utmaningar, spännande möten, vänner för livet, en hel del plugg och massor av skoj...


Läs mer om Nils Ericsonsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nils Ericsonsgymnasiet

Gärdhemsvägen 27
46132 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se