Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Hår- och Makeupstylist

Nicolaiskolan
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: 36 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,7
    (Lägsta: 85) * statistik från 2017

Om utbildningen

Utbilda dig till Stylist på Hantverksprogrammet

Utbilda dig till stylist på Hantverksprogrammet!

På hantverksprogrammet utbildar du dig till frisör, hår- och makeupstylist eller inom textil design.

Specialister från branschen hjälper dig att träna dina praktiska och kreativa talanger och du kommer att ha mycket kontakt med arbetslivet. En viktig del av utbildningen sker utanför skolan och ger dig goda möjligheter att knyta kontakter inför framtiden. Vi har välutrustade lokaler där vi ofta samarbetar i spännande projekt med elever och lärare från estetiska programmet. På frisör har vi även en salong där vi klipper och stylar kunderna på riktigt. Med en yrkesutbildning i botten har du en bra grund att stå på och genom några tillval kan du få grundläggande behörighet till universitet och högskola.

Hår- och makeupstylist

Här lär du dig trendig styling och att skapa frisyrer med hjälp av avancerade tekniker. Du lär dig lägga make-up som framhäver eller döljer drag samt tar hänsyn till ansiktsform, hudtyp och färg. Du får skapa både naturliga och fantasifulla make-uper. Du får också lära dig konsten att skapa gelénaglar. Under utbildningen formar du din portfolio som är ett viktigt verktyg när du söker vidareutbildningar eller jobb.

Gesäll- eller mästarbrev

I en del hantverksyrken kan du utveckla dig vidare för att få ett gesällbrev eller mästarbrev. Vår utbildning förbereder dig på bästa sätt för detta.

Vad kan programmet leda till?

När du är klar med din utbildning har du en yrkesexamen som kan leda till arbete som frisör, inköpare, inredare eller hår- och makeupstylist inom till exempel mode, skönhet och reklam. Vill du fördjupa dina kunskaper kan du studera vidare på exempelvis yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och Makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och Makeupstylist

Som boende i samma kommun som Nicolaiskolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och Makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Nicolaiskolan

nicolaiskolan

Nicolaiskolan – kreativitet, skapande och entreprenörsanda

Är du en framtida ekonom, jurist, samhällsvetare, medie- producent, musiker, dansare eller frisör? Då har du kommit rätt. Här möter du kreativa talanger som arbetar med hållbart skapande och entreprenörskap oavsett program. Vi har programmen för dig som vill starta...


Läs mer om Nicolaiskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nicolaiskolan

Studievägen 2
252 47 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.helsingborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Hår- och Makeupstylist, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.