Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Häst

Naturlära i Hälsingland
Programinformation
Bollnäs
Antal elever: 10 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 237,1
    (Lägsta: 207,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet

Kanske vet du inte ännu vad du vill arbeta med i framtiden. På Naturlära får du en bred yrkesförbredande utbildning med allt ifrån lantbrukets grunder till hästens anatomi. I slutet av utbildningen har du möjlighet att avlägga prov för att bli diplomerad hästskötare. Du kan också välja att läsa ämnen för att få allmän högskolebehörighet för vidare studier t.ex. på hippologprogrammet. 

På Naturlära får du utöva hästsporten 2-3 gånger per skolvecka på din ev medhavda häst samt på Bergåkra gårds talangfulla hästar, avlade för toppsport. Du rider dressyr, hoppning, terräng, kör trav och får pröva på andra grenar som westen, islandshäst, distans och working equitation.

APL - Lära i praktiken

Under gymnasietiden har du 15 veckors arbetspraktik, APL. Skolan har ett brett utbud av hästgårdar både i Sverige och Europa. Möjlighet att medtaga och utvecklas med sin egen häst som ekipage finnes även i denna satsning, då Naturlära kan erbjuda ett antal  boxplatser för dig med egen häst.

Naturlära i Hälsingland kan göra det möjligt för dig som elev att utvecklas som individ och ge en bred bas inför framtiden. Skolan erbjuder karaktärsämnen som Hästkunskap, ridning och trav. Om du väljer trav så är de kurserna förlagda till Bollnäs travet dit du då åker en dag i veckan och får din undervísning i Jan-Olov Åbergs stall där även Johanna som är svensk mästare 2016 i Monté jobbar och undervisar.

Som fördjupning får du utveckla din entreprenöriella sida och läsa mer om Entreprenörskap, företagande och aktivitetsledarskap.

Utgången mot hästskötare ridning ger dig färdighetsträning i ridning. Du får vara med och rida in skolans unghästar och följa dem hela vägen till unghästbedömningar. I den här utgången läser du även kursen ”aktivitetsledarskap” som ger dig kunskaper i att leda barn och ungdomar i olika aktiviteter.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Häst

Som boende i samma kommun som Naturlära i Hälsingland söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst så kommer skolan att kontakta dig.

Naturlära i Hälsingland

Naturlära i Hälsingland

Välkommen till Naturlära Ridgymnasium i Hälsingland!

Naturlära är för dig som trivs med djur- och natur, älskar hästar, och kanske bär på en önskan om att bli beridare och/eller hästföretagare. Oavsett vad du önskar jobba med så är de grundläggande ledaregenskaper du erhåller i samband med...


Läs mer om Naturlära i Hälsingland och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Naturlära i Hälsingland

Söromåsen 8308
821 67 Vallsta

 Visa telefonnummer
www.naturlara.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.