Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 201,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 201,9)

Om utbildningen

Naturbruksprogramme passar dig som vill jobba med djurvård, växter, lantbruk, skogsbruk eller naturturism. Beroende på vilken inriktning du väljer får du under programmets gång fördjupade kunskaper inom ett specifikt område.

Undervisningen på naturbruksprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis djurvårdare, skogsvårdare, och naturguide.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Naturbrukskansliet i Västra Götalandsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Regionens Hus 541 80 Skövde
Telefon: 010-441 00 00 
Mejladress: naturbrukskansliet@vgregion.se
Naturbruksskolan Uddetorp
Naturbruksgymnasiet Uddetorp
53296 Skara

Naturbruksskolan Uddetorp i Skara

Naturbruksskolan Uddetorp är belägen strax utanför Skara, från skolan är det gångavstånd till centrum och kommunikationer. När du läser gymnasiet i Skara går du i en lugn och fin studiemiljö i en stad med tradition för utbildning. Skolan driver eget...

Läs mer om Naturbruksskolan Uddetorp och visa alla program.

Sponsrad