Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur

Vretagymnasiet
Programinformation
Utbildare: Vretagymnasiet
Utbildningsort: Linköping
Antal elever på programmet: 89 (år 1)
Utbildningstyp: Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng: Medelvärde: 235,7, Lägsta: 170 (Läsår: 2016)
Öppet hus: 2018-02-03

Naturbruksprogrammet, Djur

Fokus på Djur på Naturbruksprogrammet på VretagymnasietNaturbruksprogrammet, inriktning Lantbruk, studieväg Djurskötare - Hundar, hästar och lantbruksdjur

Galen i djur? På Vretagymnasiet finns utbildningen för dig! En bred utbildning där du lär dig att sköta hästar, hundar, grisar, kor och får. Du lär dig mycket om djurens behov, deras beteende, vilka krav de har på sitt foder, dräktighet och uppfödning, vilka regler som gäller vid djurhållning mm.

I skolans moderna stallar lär du dig grunderna för att sedan gå ut och praktisera i olika företag. Mot slutet av utbildningen fördjupar du dig inom det område som intresserar dig mest.

Under tre år får du lära dig tillräckligt för att sedan kunna arbeta professionellt med hästar, grisar, får, kor och hundar. Utbildningen blandar teori med praktik och tar upp frågor om djurens olika behov, beteende, djurskötsel, utfodring, avel, djurskydd, djuretik, m.m.

Högskoleprofil

Väljer du att läsa vår Högskoleprofil öppnas många dörrar. Genom att välja naturvetenskapliga- eller samhällsvetenskapliga spåret får du både en yrkesexamen och bred behörighet till högskola/universitet.

Många jobbmöjligheter efter Naturbruksprogrammet

Efter utbildningen kan du direkt söka jobb som djurskötare på en gård, på en hundkennel, på ett djurpensionat, i ett stall, eller kanske i en zooaffär. Du kan läsa vidare till veterinär, biolog, djursjukskötare, lärare - ja vad som, beroende på vilka spår du valt under Högskoleprofilen.  Om du väljer lämpliga kurser får du inte bara behörighet till dessa utbildningar, du får också praktiska kunskaper om djur som ingen annan utbildning kan ge dig och framförallt – du får en rolig och varierande gymnasietid med en blandning av teori och praktik. En utbildning där undervisning ute i naturen blandas med undervisning i djurstallar och vanliga lektionssalar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Då kommer du att kunna arbeta som djurskötare inom lantbruket, som hästskötare i ett större stall eller varför inte i en zooaffär? Du kanske driver en egen kennel eller ett hundpensionat. Möjligheterna är många. Det finns även högskoleutbildningar om du vill arbeta med djur, t ex som djursjukskötare, djurskyddsinspektör, veterinär eller husdjursagronom. För vissa av dem krävs att du har läst naturvetenskapliga spåret.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur

Du söker till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping
Hemsida: www.gymnasiestudera.se
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Vretagymnasiet

Vretagymnasiet i Linköping

Vretagymnasiet är ett naturbruksgymnasium nära Linköping

Vretagymnasiet ligger drygt 10 km nordväst om Linköping, vackert belägen på slätten med utsikt mot stadens horisont. Vretagymnasiets fräscha skolhus  ligger i direkt anslutning till djurstallarna, den praktiska verksamheten och elevboendet Hos Vretagymnasiet kan du läsa Naturbruksprogrammet med studievägarna Djur, Häst, Häst-NIU, Lantbruk,...


Läs mer om Vretagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Vretagymnasiet

Vretagymnasiet

Järngården 3
59076 Vreta Kloster

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu

Skolrecensioner

          (5)
Vreta bonne   |   2013-03-01
Jag pendlar till vreta, vilket fungerar toppen bra. Lärarna har förståelse för bussbrister, och det finns möjlighet att sova över om man ska börja tidigt nästa morgon. Toppen lärare och roliga lektioner och superfina lokaler! Går naturvetenskapliga profilen.