Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Vreta Utbildningscentrum, i Linköping
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 224,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 224,0)

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet passar dig som jobba med fordon eller transporter. Under programmets gång får du lära dig mer om mekanik, trafikkunskap, service och reparation.

Undervisningen på fordons- och transportprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis billackerare, yrkesförare och lastbil- eller personbilsmekaniker.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen

Vreta Utbildningscentrum
Järngården 3
59076 Vreta Kloster

Vreta Utbildningscentrum är ett naturbruksgymnasium nära Linköping

Vreta Utbildningscentrum ligger drygt 10 km nordväst om Linköping, vackert belägen på slätten med utsikt mot stadens horisont. Vretas fräscha skolhus ligger i direkt anslutning till djurstallarna, den praktiska verksamheten och elevboendet Hos Vreta kan du läsa Naturbruksprogrammet med studievägarna Djur, Häst,...

Läs mer om Vreta Utbildningscentrum och visa alla program.

Sponsrad