Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskin

Vreta Utbildningscentrum
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 290 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 222,0) * statistik från 2017

Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskin

Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk - Maskin på Vretagymnasiet

Naturbruksprogrammet (NB), Lantbruk-Maskin

Är du maskinintresserad och drömmer om att få arbeta med stora maskiner i ditt framtida yrke? Då ska du satsa på Naturbruksprogrammet med inriktning Maskin på Vreta Utbildningscentrum.

Under dina tre studieår kommer du att lära dig både att köra olika maskiner och hur man arbetar med dem för att nå ett gott resultat. Självklart kommer du även att lära dig en del om maskinreparationer och svetsning.

Mycket praktiska moment på studieväg maskin

Naturligtvis varvar Naturbruksprogrammet (NB), studieväg Maskin teori och praktik. En hel del praktiska moment genomförs på skolan men under minst 15 veckor är utbildningen förlagd till en arbetsplats (APL).

Vill du bli egen företagare och köra åt andra? Naturbruksprogrammet (NB), studieväg Maskin på Vreta ger dig en bra grund att stå på när det gäller kunskaper om hur man driver ett eget företag.

Du får lära dig att både sköta, köra, serva och reparera maskiner av olika slag. Svetsning finns också på schemat.

Växtodlingskurserna ger dig kunskap om hur man förbereder jorden, sår, skördar och lagrar grödorna. Detta skapar förståelse för helheten då du arbetar med maskinerna. Och inte minst viktigt: du får kunskaper om hur ett företag ska drivas.

Grävmaskin

Du har möjlighet att läsa kursen Grävmaskin som gör dig ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskin, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter Naturbruksprogrammet (NB), inriktning Maskin

Efter att ha gått Naturbruksprogrammet (NB), inriktning Maskin kommer du att kunna arbeta som maskinförare eller reparatör på en verkstad. Du kan utbilda dig vidare som maskinförare och du kan välja att arbeta som anställd eller driva ett eget företag.

En utbildning inom maskin leder till jobb som bl.a. maskinförare eller reparatör på jordbruk, maskinstationer eller andra entreprenadföretag. Några blir egna företagare. Större gårdar behöver förmän, men för en sådan anställning krävs det oftast att du fortsätter utbilda dig, t ex på VretagymnasietsYH-utbildning.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskin

Som boende i samma kommun som Vreta Utbildningscentrum söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskin så kommer skolan att kontakta dig.

Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum är ett naturbruksgymnasium nära Linköping

Vreta Utbildningscentrum ligger drygt 10 km nordväst om Linköping, vackert belägen på slätten med utsikt mot stadens horisont. Vretas fräscha skolhus  ligger i direkt anslutning till djurstallarna, den praktiska verksamheten och elevboendet Hos Vreta kan du läsa Naturbruksprogrammet med studievägarna Djur, Häst,...


Läs mer om Vreta Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum

Järngården 3
59076 Vreta Kloster

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskin från Vreta Utbildningscentrum, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: