Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Hästskötare/Ridning/Trav

Vreta Utbildningscentrum
Programinformation
Utbildningsort: Linköping
Antal elever på programmet: 89 (år 1)
Utbildningstyp: Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng: Medelvärde: 235,7, Lägsta: 170 (Läsår: 2016)

Naturbruksprogrammet, Djur: Hästskötare/Ridning/Trav

Naturbruksprogrammet på Vretagymnasiet med profil Hästskötare - Ridning och trav

Hästskötare - Ridning/Trav på Vreta Utbildningscentrum

Utbildningen på Naturbruksprogrammet (NB), inriktning Djur och profilen hästskötare ger en bred kompetens inom häst framförallt ridning, både dressyr och hoppning, samt travkörning, skolkörning, arbete med unghästar, avel samt en stor mängd teori som rör allt om hästen.

Vreta  har välutbildad personal där alla har gedigen häst- och pedagogisk utbildning samt lång yrkeserfarenhet. Personalen på Vreta har alla olika specialiseringar inom dressyr, hoppning, unghästar, trav och körning, vilket innebär att det finns bred kunskap för dig som elev att tillgå.

Ridning - Bli diplomerad hästskötare

På Vreta Utbildningscentrum erbjuds du möjligheten att avlägga yrkesprov till diplomerad hästskötare. 15 veckor av utbildningen utgörs av praktik kallad APL, som du kan göra utomlands om du vill.

Som elev på skolan har du tillgång till stallplats i något av skolans tre moderna stallar. Vreta har många välutbildade skolhästar inom alla discipliner, man har också toppmodern utrustning i form av ridpersedlar, selar och vagnar.

På skolan finns också två stora ridhus, tre toppmoderna stallar, nybyggda dressyrbanor, hoppbanor, körbanor. Här på Vreta får du följa utvecklingen i avelsproduktionen från nyfödda föl till inriden häst. Unghästarna deltar i såväl fölchampionat som tre årstest och kvalitetsbedömning.

Trav

Väljer du kurserna mot Trav har du chansen att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom hantering, skötsel och träning av travhästar. Första året förläggs utbildningen på skolan. Andra och tredje året sker den yrkesmässiga utbildningen på Mantorps travbana i sammarbete med ett professionellt travstall.

Högskoleprofil

Väljer du att läsa vår Högskoleprofil öppnas många dörrar. Genom att välja naturvetenskapliga- eller samhällsvetenskapliga spåret får du både en yrkesexamen och bred behörighet till högskola/universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hästskötare/Ridning/Trav, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Hästskötare/Ridning/Trav

Som boende i samma kommun som Vreta Utbildningscentrum söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hästskötare/Ridning/Trav.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
 

Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum är ett naturbruksgymnasium nära Linköping

Vreta Utbildningscentrum ligger drygt 10 km nordväst om Linköping, vackert belägen på slätten med utsikt mot stadens horisont. Vretas fräscha skolhus  ligger i direkt anslutning till djurstallarna, den praktiska verksamheten och elevboendet Hos Vreta kan du läsa Naturbruksprogrammet med studievägarna Djur, Häst,...


Läs mer om Vreta Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum

Järngården 3
59076 Vreta Kloster

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu

Skolrecensioner

Line Sofie   |   2014-09-23
Trevelig skola, också för oss nordmänn. Rekomanderar detta på det högsta
          (5)
Hästtrea   |   2013-02-15
Rekommenderas för dig som vill jobba med hästar i framtiden att gå häst, och den som är osäker kan gå häst-nv. Det är bra hästar när man lär sig rida. Var själv missnöjd med hästarna första året men nu när jag är mycket duktigare tycker jag mycket om nästan alla! Ska man gå häst ska man gå på Vreta.
          (4)