Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Djur

Vreta Utbildningscentrum
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 290 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 222,0) * statistik från 2017

Naturbruksprogrammet, Djur

Fokus på Djur på Naturbruksprogrammet på Vretagymnasiet

Naturbruksprogrammet, inriktning Lantbruk, studieväg Djurskötare - Hundar, hästar och lantbruksdjur

Galen i djur? På Vreta Utbildningscentrum  finns utbildningen för dig! En bred utbildning där du lär dig att sköta hästar, hundar, grisar, kor och får. Du lär dig mycket om djurens behov, deras beteende, vilka krav de har på sitt foder, dräktighet och uppfödning, vilka regler som gäller vid djurhållning mm.

I skolans moderna stallar lär du dig grunderna för att sedan gå ut och praktisera i olika företag. Mot slutet av utbildningen fördjupar du dig inom det område som intresserar dig mest.

Under tre år får du lära dig tillräckligt för att sedan kunna arbeta professionellt med hästar, grisar, får, kor och hundar. Utbildningen blandar teori med praktik och tar upp frågor om djurens olika behov, beteende, djurskötsel, utfodring, avel, djurskydd, djuretik, m.m.

Högskoleprofil

Väljer du att läsa vår Högskoleprofil öppnas många dörrar. Genom att välja naturvetenskapliga- eller samhällsvetenskapliga spåret får du både en yrkesexamen och bred behörighet till högskola/universitet.

Många jobbmöjligheter efter Naturbruksprogrammet

Efter utbildningen kan du direkt söka jobb som djurskötare på en gård, på en hundkennel, på ett djurpensionat, i ett stall, eller kanske i en zooaffär. Du kan läsa vidare till veterinär, biolog, djursjukskötare, lärare - ja vad som, beroende på vilka spår du valt under Högskoleprofilen.  Om du väljer lämpliga kurser får du inte bara behörighet till dessa utbildningar, du får också praktiska kunskaper om djur som ingen annan utbildning kan ge dig och framförallt – du får en rolig och varierande gymnasietid med en blandning av teori och praktik. En utbildning där undervisning ute i naturen blandas med undervisning i djurstallar och vanliga lektionssalar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Då kommer du att kunna arbeta som djurskötare inom lantbruket, som hästskötare i ett större stall eller varför inte i en zooaffär? Du kanske driver en egen kennel eller ett hundpensionat. Möjligheterna är många. Det finns även högskoleutbildningar om du vill arbeta med djur, t ex som djursjukskötare, djurskyddsinspektör, veterinär eller husdjursagronom. För vissa av dem krävs att du har läst naturvetenskapliga spåret.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur

Som boende i samma kommun som Vreta Utbildningscentrum söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur så kommer skolan att kontakta dig.

Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum är ett naturbruksgymnasium nära Linköping

Vreta Utbildningscentrum ligger drygt 10 km nordväst om Linköping, vackert belägen på slätten med utsikt mot stadens horisont. Vretas fräscha skolhus  ligger i direkt anslutning till djurstallarna, den praktiska verksamheten och elevboendet Hos Vreta kan du läsa Naturbruksprogrammet med studievägarna Djur, Häst,...


Läs mer om Vreta Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum

Järngården 3
59076 Vreta Kloster

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Vreta bonne
(5)
Jag pendlar till vreta, vilket fungerar toppen bra. Lärarna har förståelse för bussbrister, och det finns möjlighet att sova över om man ska börja tidigt nästa morgon. Toppen lärare och roliga lektioner och superfina lokaler! Går naturvetenskapliga profilen.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djur från Vreta Utbildningscentrum, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: