Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård

Himmelstalundsgymnasiet
Programinformation
Utbildningsort: Norrköping
Antal elever på programmet: 75 (år 1)
Utbildningstyp: Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng: Medelvärde: 211,4, Lägsta: 92,5 (Läsår: 2016)
Öppet hus: 2018-02-08

Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård

Djursjukvård på inriktningen Djur, Naturbruksprogrammet på Himmelstalundsgymnasiet

En unik gymnasieutbildning inom djursjukvård!

Vill du jobba med att ta hand om sjuka djur? Här är gymnasieprogrammet för dig! På Naturbruksprogrammets inriktning Djur, profil Djursjukvård på Himmelstalundsgymnasiet får du lära dig allt du behöver för att börja jobba som djurvårdare på djursjukhus direkt efter gymnasiet. I utbildningen ingår grundkurs i läkemedelshantering så att du blir behörig att ge läkemedel till djur om du arbetar tillsammans med veterinär. Du får en bra grund att stå på ifall du exempelvis vill läsa vidare på högskolans djurskötarprogram. Om du vill kunna läsa vidare till exempelvis legitimerad djursjukvårdare kan du läsa kurser som ger dig högskolebehörighet.

Förbereder för jobb inom djurvård och djursjukvård

Naturbruksprogrammet, Djursjukvård på Himmelstalund är en bred utbildning som gör dig redo för de flesta typer av djurvårdaryrken, men också en rejäl fördjupning i djursjukvård och annat du behöver kunna för att arbeta med sjuka djur.

Modern djuranläggning med djurklinik

Himmelstalundsgymnasiet har en av Sveriges modernaste djuranläggningar med en djurklinik. Här jobbar eleverna tillsammans med en veterinär med att ta hand om reptiler, fåglar, smågnagare, kaniner, illrar, och fiskar. I skolans hunddagis får du träna på att hantera och vårda hundar.

I utbildningen på Djursjukvårdsprofilen kan du bland annat praktisera hos en veterinär, på hunddagis och katthem.

Jobba på djursjukhus, hunddagis eller katthem

Efter att ha läst Djurvårdsutbildningen kan du jobba på djursjukhus, djurklinik, hunddagis, katthem eller i andra typer av djuranläggningar. I och med att du har möjlighet att få behörighet till att ge läkemedel till djur kan du börja arbeta på djursjukhus direkt.

Yrkesexamen OCH högskolebehörighet.

Väljer du att läsa vår Högskoleprofil öppnas många dörrar. Genom att välja naturvetenskapliga- eller samhällsvetenskapliga spåret får du både en yrkesexamen och bred behörighet till högskola/universitet.

Kanske vill du bli veterinär, djurskyddsinspektör, biolog eller gå någon annan utbildning på högskolan som kräver att man gått naturvetenskaplig inriktning på gymnasiet? inga problem- de kurserna får du med dig i det naturvetenskapliga spåret. Eller siktar du på polis, djursjukskötare, sjuksköterska, lärare eller socionom? Då finns det samhällsvetenskapliga spåret som ger dig de rätta behörigheterna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård

Du söker till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping
Hemsida: www.gymnasiestudera.se
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram..

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Himmelstalundsgymnasiet

Himmelstalundsgymnasiet

Välkommen till Himmelstalundsgymnasiet!

Himmelstalundsgymnasiet ligger i det natursköna Himmelstalundsområdet vid södra infarten till Norrköping, granne med Stadium Arena, Mässhallarna och Himmelstalundshallen. Himmelstalundsgymnasiet erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna djur och trädgård. Himmelstalundsgymnasiet har också gymnasiesärskola med trädgårds- och djurinriktning samt vuxenutbildning inom trädgård, florist och...


Läs mer om Himmelstalundsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Himmelstalundsgymnasiet

Himmelstalundsgymnasiet

Utställningsvägen 28
60336 Norrköping

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu

Skolrecensioner

          (4)
Alva   |   2017-02-08
Denna linje ä bra för dig som brinner för djursjukvård och djur i allmänhet.
          (5)
Moa   |   2017-02-08
Skolan för dig som senare vill jobba på klinik. Det finns möjlighet att läsa kurser så att du i framtiden kan läsa vidare till legitimerad djursjukskötare. Bra lärare och trevliga lokaler. En riktigt bra skola där alla trivs och får möjlighet till mycket hantering av djur och kunniga lärare med tidigare erfarenheter.
          (5)
Moa   |   2017-02-08
Skolan för dig som senare vill jobba på klinik. Det finns möjlighet att läsa kurser så att du i framtiden kan läsa vidare till legitimerad djursjukskötare. Bra lärare och trevliga lokaler. En riktigt bra skola där alla trivs och får möjlighet till mycket hantering av djur och kunniga lärare med tidigare erfarenheter.