Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Himmelstalunds Utbildningscentrum
Programinformation
Norrköping
Antal elever: 96 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 218,9
    (Lägsta: 100) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-02-06

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Naturbruksprogrammed inriktning Trädgård på Himmelstalundsgymnasiet

Gå trädgårdsutbildning - ett val som ger dig jobb!

Att utbilda sig inom trädgård ger dig jobb! Behovet av arbetskraft är stort inom både områdena "Odling" och "Mark och Anläggning". På Himmelstalunds Utbildningscentrum får du en utbildning inom trädgård som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden.

På utbildningen har du möjlighet att lära känna och vårda växter men också designa och anlägga trädgårdar och andra utemiljöer såväl som göra praktik utomlands. Utbildningen har riksintag, vilket innebär att du söker på lika villkor var du än bor i landet. Utbildningen på Naturbruksprogrammets inriktning Trädgård innehåller både teori och praktik vilket ger dig en kreativ gymnasietid. Du får bland annat lära dig:

  • Bygga med betong och natursten
  • Designa trädgårdar
  • Odla växter och grönsaker

Lär dig köra traktor på trädgårdsinriktningen

Skolan har flera växthus, frilandsodling och en stor park. I utbildningen på Trädgårdsinriktningen får du också lära dig att köra traktor, minilastare och andra maskiner. I skolans markbyggnadshall tränar du på att bygga dammar, murar, trappor, göra stenläggningar och liknande. 

Dina möjligheter efter studenten

Efter studenten från Trädgårdsutbildningen kan du bland annat jobba inom byggbranschen, med parkskötsel, på ett odlingsföretag eller i en trädgårdsbutik. Arbetsmarknaden ser ljus ut och du kommer att vara efterfrågad..

Yrkesexamen OCH högskolebehörighet.

Väljer du att läsa vår Högskoleprofil öppnas många dörrar. Genom att välja naturvetenskapliga- eller samhällsvetenskapliga spåret får du både en yrkesexamen och bred behörighet till högskola/universitet.

Kanske vill du Landskapsarkitekt, hortonom, biolog eller gå någon annan utbildning på högskolan som kräver att man gått naturvetenskaplig inriktning på gymnasiet? inga problem- de kurserna får du med dig i det naturvetenskapliga spåret. Eller siktar du på trädgårdsingenjör, polis, lärare eller socionom? Då finns det samhällsvetenskapliga spåret som ger dig de rätta behörigheterna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Trädgård

Som boende i samma kommun som Himmelstalunds Utbildningscentrum söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram. Du har möjlighet att läsa in så du blir högskolebehörig och får naturvetenskaplig behörighet.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård så kommer skolan att kontakta dig.

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Välkommen till Himmelstalunds Utbildningscentrum!

Himmelstalunds Utbildningscentrum ligger i det natursköna Himmelstalundsområdet vid södra infarten till Norrköping, granne med Stadium Arena, Mässhallarna och Himmelstalundshallen. Himmelstalund erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna djur och trädgård. Här finns också gymnasiesärskola med trädgårds- och djurinriktning samt vuxenutbildning inom trädgård, florist och djurvård....


Läs mer om Himmelstalunds Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Utställningsvägen 28
60336 Norrköping

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Trädgård, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.