Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurpark och tropisk anläggning

Himmelstalunds Utbildningscentrum
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 220 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 120,0
    (medelvärde: 219,6) * statistik från 2019/20

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurpark och tropisk anläggning

Djurpark och tropisk anläggning är en unik utbildning på Himmelstalundsgymnasiet

Djurpark och tropisk anläggning på Himmelstalunds Utbildningscentrum

Drömmer du om att jobba med exotiska djur? Då har vi utbildningen för dig. Under dina tre år hos oss får du lära dig allt du behöver för att få en yrkesexamen som djurvårdare i djurpark och tropisk anläggning.

Hos oss finns möjligheten att få komma de vilda djuren riktigt nära. Utbildningen på Himmelstalunds utbildningscentrum är unik i sitt slag och sker i ett nära samarbete med Kolmårdens djurpark och Kolmårdens Tropicarium samt flera andra djurparker i Sverige och övriga världen.

Under din tid hos oss, med vilda djur i både teori och praktik, får du lära dig hur djuren hanteras, sköts och tränas. Du kommer även att få utbildning i att guida både mindre och större grupper.

Under din praktik (arbetsplatsförlagt lärande – APL) upplever du hur det är att arbeta i djurpark och tropisk anläggning och du handleds av erfarna djurvårdare i de olika anläggningarna.

Skolan har en av Sveriges modernaste djuranläggningar där vi även har en egen tropisk djuravdelning som används i undervisningen. Våra lärare har lång egen yrkeserfarenhet av skötsel, hantering och träning av djurparksdjur

Efter gymnasiet

Efter avslutade studier har du möjlighet att arbeta som djurvårdare både i djurparker och tropiska anläggningar. Din utbildning är skräddarsydd för den typen av arbete. Genom APL får du också nära kontakt med olika djuranläggningar där möjlighet finns att få jobb. Utbildningen ger också möjlighet till arbete utomlands.

Den här utbildningen ger dig möjlighet att skaffa behörighet till universitets- och högskoleutbildningar. Det gäller speciellt om du väljer högskoleprofil – samhällsvetenskapligt spår. Du får då en unik gymnasieutbildning som ger dig yrkesexamen så att du kan få arbete direkt. Samtidigt blir du behörig till flera högskole- och yrkeshögskoleutbildningar t.ex. djursjukskötare

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurpark och tropisk anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurpark och tropisk anläggning

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram. Efter avslutade studier har du möjlighet att arbeta som djurvårdare både i djurparker och tropiska anläggningar.  Genom din APL får du nära kontakt med olika anläggningar där möjligheter till arbete finns. Dessutom finns goda chanser att få arbete utomlands.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurpark och tropisk anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Välkommen till Himmelstalunds Utbildningscentrum!

Himmelstalunds Utbildningscentrum ligger i det natursköna Himmelstalundsområdet vid södra infarten till Norrköping, granne med Stadium Arena, Mässhallarna och Himmelstalundshallen. Skolan förfogar över ca 7 ha markområde både odlingsmark och parkmark. Här finns ett stort sortiment av buskar, träd, grönsaker, perenner o...


Läs mer om Himmelstalunds Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Utställningsvägen 28
60336 Norrköping

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Ida
(5)
Bra, roliga lärare och bra feeling runtom i skolan. Ingem bryr sig hur du är klädd eller om din sexuella läggning - man kan vara sig själv bara man inte stör andra. Mycket praktiskt arbete tillsammans med erfarna lärare och elever med likadana intressen som en själv. Väldigt bra arbetsmiljö.
Djurparkselev!
(4)
Denna skola är den bästa som finns och linjen djurpark och tropisk anläggning är så himla rolig. Lärarna vi har på denna linje är underbara och väldigt kunniga på det dom lär ut eftersom de själva oftast har en stor erfarenhet av att jobba med djur. Om du är intresserad av djur, speciellt djur i djurpark är detta linjen för dig. Du får tillgån...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurpark och tropisk anläggning från Himmelstalunds Utbildningscentrum, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: