Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Himmelstalunds Utbildningscentrum
Programinformation
Utbildningsort: Norrköping
Antal elever på programmet: 75 (år 1)
Utbildningstyp: Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng: Medelvärde: 211,4, Lägsta: 92,5 (Läsår: 2016)
Öppet hus: 2018-02-08

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Naturbruksprogrammet, inriktning Djurvård på Himmelstalundsgymnasiet

Djurvård/ Hund på Himmelstalunds utbildningscentrum i Norrköping

Vill du arbeta med djur? Vill du ha en bred utbildning som öppnar möjligheter för dig att jobba med djur i många olika sammanhang? Då är Naturbruksprogrammet inriktning Djurvård rätt val för dig! Under utbildningen väljer du spår mot Sällskapsdjur eller Hund.

Himmelstalunds Utbildningscentrum har en av Sveriges modernaste djuranläggningar. Här lär du dig hantera och sköta bl.a. reptiler, fåglar, gnagare och fiskar. Skolans hunddagis har plats för ca 50 hundar som varje dag deltar i olika aktiviteter. Du kommer att lära dig massor om våra vanliga och ovanliga sällskapsdjur och deras skötsel. Allt genom en blandning av teori, praktiska övningar och praktik (APL) bland djur på olika arbetsplatser.

Praktisk kunskap

 Du får en bred bas att stå på. Du får kurser i djursjukvård, djurens beteende och sällskapsdjurens behov och skötsel. Väljer du spår Sällskapsdjur får du en allsidig djurutbildning där du kan få formell behörighet att driva handel med djur, t ex starta en djuraffär. På Hundutbildningen får du  läsa om olika typer av arbetande hundar och hur de tränas och utbildas för att göra nytta i samhället. Du studerar även avel, klippning och massage av katter och hundar. Om du vill har du naturligtvis möjlighet att välja till kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Efter Naturbruksporgrammet inriktning Djurvård

Efter utbildningen kan du ta nästan vilket djurvårdarjobb som helst.Du kan massor om olika sällskapsdjur och har många möjligheter – valet är ditt! Om det är hundar som står ditt hjärta närmast kanske du jobbar på hunddagis, med skötsel eller träning. Har du tagit ZOO-certifikat kanske du öppnar en egen djuraffär?

Yrkesexamen OCH högskolebehörighet.

Väljer du att läsa vår Högskoleprofil öppnas många dörrar. Genom att välja naturvetenskapliga- eller samhällsvetenskapliga spåret får du både en yrkesexamen och bred behörighet till högskola/universitet.

Kanske vill du bli veterinär, djurskyddsinspektör, biolog eller gå någon annan utbildning på högskolan som kräver att man gått naturvetenskaplig inriktning på gymnasiet? inga problem- de kurserna får du med dig i det naturvetenskapliga spåret.Eller siktar du på polis, djursjukskötare, sjuksköterska, lärare eller socionom? Då finns det samhällsvetenskapliga spåret som ger dig de rätta behörigheterna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård

Du söker till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping
Hemsida: www.gymnasiestudera.se
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram som ger dig en yrkesexamen. Du kan läsa till högskolebehörighet inom det individuella valet.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurvård.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Välkommen till Himmelstalunds Utbildningscentrum!

Himmelstalunds Utbildningscentrum ligger i det natursköna Himmelstalundsområdet vid södra infarten till Norrköping, granne med Stadium Arena, Mässhallarna och Himmelstalundshallen. Himmelstalund erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna djur och trädgård. Här finns också gymnasiesärskola med trädgårds- och djurinriktning samt vuxenutbildning inom trädgård, florist och djurvård....


Läs mer om Himmelstalunds Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Utställningsvägen 28
60336 Norrköping

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu