Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurpark och tropisk anläggning

Himmelstalunds Utbildningscentrum
Programinformation
Utbildningsort: Norrköping
Antal elever på programmet: 75 (år 1)
Utbildningstyp: Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng: Medelvärde: 211,4, Lägsta: 92,5 (Läsår: 2016)

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurpark och tropisk anläggning

Djurpark och tropisk anläggning är en unik utbildning på Himmelstalundsgymnasiet

Djurpark och tropisk anläggning på Himmelstalunds Utbildningscentrum

Drömmer du om att jobba med exotiska djur? Då är Naturbruksprogrammet med inriktning Djurpark utbildningen för dig! Under dina tre år på Himmelstalunds Utbildningscentrum får du lära dig allt du behöver för att få en yrkesexamen som djurvårdare i djurpark och tropisk anläggning. Hos oss finns möjligheten att få komma de vilda djuren riktigt nära. Du får uppleva närkontakt med de vilda djuren i både teoretiska och praktiska moment. 

Himmelstalund har en av Sveriges modernaste djuranläggningar, där många av lektionerna är förlagda. Där finns det också en djurklinik som drivs av veterinär Bengt Röken. Bengt har lång erfarenhet som veterinär i Kolmårdens djurpark.

Himmelstalunds Utbildningscentrum har ett nära samarbete med Kolmårdens djurpark och Tropicarium

Lärarna på skolan har lång erfarenhet av skötsel och träning av exotiska djur. På grund av det nära samarbete Himmelstalund har med Kolmårdens djurpark, KolmårdensTropicarium samt flera andra djurparker i Sverige får du lära dig hur djuren hanteras, sköts och tränas. Du kommer även att få möjlighet att lära dig att guida både stora och små grupper. På det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) får du med handledning uppleva hur det är att arbeta i djurpark och tropisk anläggning. Kanske får du också möjlighet att göra praktik utomlands på någon av de djurparker som skolan har praktik-samarbete med?

Yrkesexamen OCH högskolebehörighet.

Väljer du att läsa vår Högskoleprofil öppnas många dörrar. Genom att välja naturvetenskapliga- eller samhällsvetenskapliga spåret får du både en yrkesexamen och bred behörighet till högskola/universitet.

Kanske vill du bli veterinär, djurskyddsinspektör, biolog eller gå någon annan utbildning på högskolan som kräver att man gått naturvetenskaplig inriktning på gymnasiet? inga problem- de kurserna får du med dig i det naturvetenskapliga spåret. Eller siktar du på polis, djursjukskötare, sjuksköterska, lärare eller socionom? Då finns det samhällsvetenskapliga spåret som ger dig de rätta behörigheterna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurpark och tropisk anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djurpark och tropisk anläggning

Som boende i samma kommun som Himmelstalunds Utbildningscentrum söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram. Efter avslutade studier har du möjlighet att arbeta som djurvårdare både i djurparker och tropiska anläggningar.  Genom din APL får du nära kontakt med olika anläggningar där möjligheter till arbete finns. Dessutom finns goda chanser att få arbete utomlands.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurpark och tropisk anläggning.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
 

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Välkommen till Himmelstalunds Utbildningscentrum!

Himmelstalunds Utbildningscentrum ligger i det natursköna Himmelstalundsområdet vid södra infarten till Norrköping, granne med Stadium Arena, Mässhallarna och Himmelstalundshallen. Himmelstalund erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna djur och trädgård. Här finns också gymnasiesärskola med trädgårds- och djurinriktning samt vuxenutbildning inom trädgård, florist och djurvård....


Läs mer om Himmelstalunds Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Utställningsvägen 28
60336 Norrköping

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu

Skolrecensioner

Ida   |   2016-02-23
Bra, roliga lärare och bra feeling runtom i skolan. Ingem bryr sig hur du är klädd eller om din sexuella läggning - man kan vara sig själv bara man inte stör andra. Mycket praktiskt arbete tillsammans med erfarna lärare och elever med likadana intressen som en själv. Väldigt bra arbetsmiljö.
          (5)
Djurparkselev!   |   2013-03-11
Denna skola är den bästa som finns och linjen djurpark och tropisk anläggning är så himla rolig. Lärarna vi har på denna linje är underbara och väldigt kunniga på det dom lär ut eftersom de själva oftast har en stor erfarenhet av att jobba med djur. Om du är intresserad av djur, speciellt djur i djurpark är detta linjen för dig. Du får tillgån...
Visa hela
          (4)