Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 197,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 197,9)

Om utbildningen

Naturbruksprogramme passar dig som vill jobba med djurvård, växter, lantbruk, skogsbruk eller naturturism. Beroende på vilken inriktning du väljer får du under programmets gång fördjupade kunskaper inom ett specifikt område.

Undervisningen på naturbruksprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis djurvårdare, skogsvårdare, och naturguide.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se
Naturbruksgymnasiet i Burträsk
Norra Åbyn 4
93792 Burträsk

Skog, djur och natur!

Är du intresserad av att gå på ett naturbruksgymnasium som erbjuder utbildningar i Skogsbruk, djurvård och jakt? Då ska du välja Naturbruksgymnasiet i Burträsk! Naturbruksgymnasiet i Burträsk erbjuder utbildningar i häst, hund, skog och jakt. På dessa inriktningar får du...

Läs mer om Naturbruksgymnasiet i Burträsk och visa alla program.

Sponsrad