Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Häst & ridsport

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: 24 (år 1)
Antagningspoäng (2016)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 187,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: 24 (år 1)
Antagningspoäng (2016)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 187,7)
Få mer information om programmet 👍

Praktik på profilen Häst & ridsport

Gör APL hos en hästuppfödare eller på en ridskola!

I Naturbruksprogrammet, Djur: Häst & ridsport ingår praktik på en eller flera arbetsplatser (Arbetsplatsförlagt lärande). Du får själv vara med och påverka var du gör din praktik, du kan exempelvis vara hos en hästuppfödare, på en ridskola eller i ett travstall.

Du har också praktik i skolans stall och sköter det tillsammans med andra elever och instruktörer häststallet och ridhuset.

Förutom din praktik kan du få besöka hästutställningar, mässor och olika spännande företag inom hästnäringen. Naturbruksgymnasiet Kalmar har dessutom elevutbyte med andra länder.

Naturvetenskaplig fördjupning

Har du redan siktet inställt på vidare studier på universitet eller högskola efter gymnasiet?

Du kanske dessutom letar efter en naturvetenskaplig utbildning där du kan få praktik, kombinera dina teoretiska studier med praktiska kurser samt har ett intresse för djur och natur?

Den naturvetenskapliga profilen ger dig fördjupade kunskaper inom naturvetenskap och detta gör dig väl förberedd för fortsatta studier på högskola och universitet.

På Naturbruksgymnasiet Kalmar kan du välja mellan profilerna Djurvård/djursjukvård-NV, Häst-NV, Lantbruk-NV o Skogsbruk-NV. Oavsett vilken profil inom NV du väljer så får du en utbildning som ger dig stora möjligheter till intressanta jobb i framtiden.

Fördjupning Trav

Utbilda dig till travhästskötare på gymnasiet

På Hästutbildningen finns även en fördjupning inom trav för dig som vill bli kvalificerad travhästskötare. Utbildningen ges i nära samarbete med Kalmartravet.

Travutbildningen på Naturbruksgymnasiet Kalmar ger dig en gymnasial yrkesexamen och körlicens. Du har även möjlighet att ta montélicens.

Travutbildningen förbereder dig både för vidare studier och för jobb som travhästskötare. Du får grundläggande behörighet till högskola och universitet. Du kan söka hit från hela landet och har efter tre års utbildning möjlighet att arbeta med trav över hela världen.

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta studievägledare Mona Hallström på tel 0766-415827, mona.hallstrom@nbgkalmar.se

eller antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111, jenny.djerf@hushallningssallskapet.se

Om utbildningen

Häst & Ridsport på Naturbruksgymnasiet Kalmar

Tycker du om hästar? Vill du utvecklas i din ridning/körning? Vill du lära dig mer om hästar och hästskötsel? Då har vi utbildningen för dig!

Hästinriktning på Naturbruksgymnasiet Kalmar passar dig som vill arbeta med hästar i framtiden eller har hästar som hobby.

Hos oss får du en bred utbildning och lär dig hantera och sköta hästar på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Du utbildas på välskolade hästar av kunniga rid-och körlärare. Du lär dig om hästens dagliga skötsel men också om hästens anatomi och beteende. Du får en praktisk utbildning varvad med teori. Allt detta ger dig stora förutsättningar att få jobb, både i Sverige och utomlands.

På skolan finns ridhus, paddock, skrittmaskin, stor gräsplan för ridning och körning samt massor av mysiga rid- och körvägar i härlig miljö.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Häst & ridsport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Häst & ridsport

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Fortsatta studier

Naturbruksprogrammet, Djur: Häst & ridsport på Naturbruksgymnasiet Kalmar ger allmän behörighet till högskola och särskild behörighet för utbildningar till exempelvis stallchefs- och ridinstruktör vid SLU (Flyinge, Strömsholm och Wången).

Se även naturvetenskaplig fördjupning ovan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Häst & ridsport så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Naturbruksgymnasiet Kalmar
Ingelstorp
39591 Kalmar

Vi är ett naturbruksgymnasium, naturskönt beläget 11 km väster om Kalmar C. Vi har riksintag och internat vilket gör att du kan söka våra utbildningar var du än bor i landet. På Naturbruksgymnasiet Kalmar kan du läsa utbildningarna Häst- och ridsport,...

Läs mer om Naturbruksgymnasiet Kalmar och visa alla program.

Sponsrad