Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Entreprenad

Ingelstadgymnasiet
Programinformation
Ingelstad
Antal elever: cirka 200 (.)

Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Entreprenad

Entreprenad och Lantbruk på Naturbruksprogrammet på IngelstadgymnasietLantbruk - Entreprenad

Är du intresserad av lantbruk och så kallade gula maskiner? Då ska du välja Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk – Entreprenad på Ingelstadgymnasiet. Lantbruk-Entreprenad är en lantbruksutbildning i botten, men du får också läsa kurser i Grävmaskin, Hjullastare och Serviceteknik. Du får dessutom på skolans körgård lära dig att köra både skolans egna och inhyrda maskiner, och köra snö, gräva diken och bygga skogsvägar.

Inriktningen Lantbruk-Entreprenad kommer också ge dig behörighetskurser inom entreprenad till exempel att arbeta På väg, Säkra lyft och ADR bilaga S. Du har även möjlighet att bredda din utbildning med kurser inom djur och skog genom ditt individuella val.

- Kombinationen lantbruk och entreprenad ökar din möjlighet till anställning i moderna lantbruksföretag.

Praktik

Praktik har du under minst 15 veckors tid på ett företag i närheten av skolan, någon annanstans i Sverige eller utomlands t.ex. genom våra kontakter på gårdar i Irland.

Efter utbildningen Lantbruk-Entreprenad kan du jobba inom både jordbruks- och entreprenadsektorn, som traktorförare eller som maskinförare i en grävmaskin eller hjullastare.

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta Studievägledare på Ingelstadgymnasiet Johan Gylling på tel 0733-477809, johan.gylling@ingelstad.nu

eller antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111, jenny.djerf@hushallningssallskapet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Entreprenad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk - Entreprenad är yrkesprogram. Du blir direkt behörig till yrkeshögskolan. Väljer du till Svenska 2 och 3 samt Engelska 6 blir du allmänt behörig till högskola/universitet. Du får också möjlighet att välja till Matematik 2 som t.ex. behövs för att komma in på lantmästarutbildningen. 

Kompletterar du dina studier på kommunal vuxenutbildning efter studenten med mera matematik, fysik och kemi kan du sedan också läsa vidare till agronom, landskapsarkitekt, trädgårdsingenjör, jägmästare m.m. 

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

När du är klar med gymnasiet får du en yrkesexamen. Den visar att du uppnått goda kunskaper i hantering av lantbruk och entreprenadmaskiner. Du har också påbörjat en arbetsbok som efter ett visst antal timmar kan göra dig till behörig yrkesförare. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Entreprenad så kommer skolan att kontakta dig.

Kontaktuppgifter till Ingelstadgymnasiet

Ingelstadgymnasiet

355 71 Ingelstad

 Visa telefonnummer
www.ingelstad.nu

Ingelstadgymnasiet

Funderar du på vad du vill göra med din framtid? Du kanske vill arbeta direkt efter gymnasiet? Då har vi flera program som är rätt för dig. Du kanske är en blivande djurvårdare, hästskötare eller maskinförare? Kanske siktar du på...


Läs mer om Ingelstadgymnasiet och visa alla program.
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Entreprenad från Ingelstadgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ingelstadgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information