Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Ingelstadgymnasiet, i Ingelstad
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Ladda ner poängplan

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund


Hundutbildning på Ingelstadgymnasiet

Ingelstadgymnasiet erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktning Djur och med profilen Hund. Utbildningen är för dig som har ett stort hundintresse och som vill arbeta med hundar efter studenten. Utbildningen ger dig även högskolebehörighet.

På utbildningen får du lära dig både praktiskt och teoretiskt om hundar. Du kommer att lära dig mer om hundens flockliv, språk och beteende, utfordring, förebyggande hälsovård, avel och skötsel. Du kommer bland annat att få möjlighet att träna agility, spårning och sökning, rallylydnad, apportering. Inlärningspsykologi och modern hundträning är något som går som en röd tråd genom den praktiska utbildningen.

Verklighetsanpassad undervisning

Skolan tror väldigt mycket på att verklighetsanpassa undervisningen, därför tillbringas väldigt mycket tid av utbildningen i skolans hundpark där vi har appellplan, inomhushall för vinterträning, hundgårdar, samt ett skötrum med möjlighet till bad och trimning. 

Forma utbildningen efter ditt intresse

På Ingelstadgymnasiets hundutbildning har du stora möjligheter att påverka hur just dina år inriktas. Det kan du göra genom att till exempel välja praktikplats, projektarbeten, och ämnesfokus. Några av de exempel som belyses under utbildningen är Hundvård, Vårdhund, Problemutredning, Hunden i tjänst "bruks", Hunddagis/hundpensionat och Hundinstruktör/ agilityinstruktör.

Dina möjligheter efter hundutbildningen

I framtiden efter din utbildning på profilen Hund kan du till exempel arbeta med hunddagis/pensionat eller hundtrim. Kanske vill du läsa vidare till polis och bli tjänstehundförare eller tränare av räddnings-/assistanshundar. Du kan också utbilda dig till hundpsykolog eller etolog. För dig som vill arbeta inom tullverket eller försvaret med hundar behöver du genomföra deras grundutbildningar efter gymnasiet. För dig som ser gymnasieutbildningen som ett sätt att lära dig mer om ditt fritidsintresse, hundar, finns det mängder av högskoleutbildningar inom andra områden att välja på efter gymnasiet. 

Ta med din egen hund

På Ingelstadgymnasiet är din hund lika välkommen som du är! Skolan erbjuder hundrum på internatet, hundrastgårdar och hundgårdar, träningsplan och fantastiska vandringsstråk som det till ett nöje att ha din hund med dig. För dig som inte har egen hund finns möjlighet att låna personalhund.

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta Studievägledare på Ingelstadgymnasiet Johan Gylling på tel 0733-477809, johan.gylling@ingelstad.nu

eller antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111, jenny.djerf@hushallningssallskapet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ingelstad

Fortsatta studier

Naturbruksprogrammet med inriktning Hund är ett yrkesprogram. Du blir direkt behörig till yrkeshögskolan. Väljer du till Svenska 2 och 3 samt Engelska 6 blir du allmänt behörig till högskola/universitet.

Naturvetenskaplig fördjupning

Hund - NV

Profilen Hund med naturvetenskaplig profil ger dig möjlighet att vidareutveckla ditt intresse för hundar och få spetskompetens inom detta område samtidigt som du får behörighet att söka in till SLU:s längre utbildningar. Läs mer om Hund-NV här!

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

När du är klar med gymnasiet får du en yrkesexamen. Den visar att du uppnått goda kunskaper i hantering av hund.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Funderar du på vad du vill göra med din framtid? Du kanske vill arbeta direkt efter gymnasiet? Då har vi flera program som är rätt för dig. Du kanske är en blivande djurvårdare, hästskötare eller maskinförare? Kanske siktar du på...

Läs mer om Ingelstadgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad