Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård

Ingelstadgymnasiet
Programinformation
Ingelstad
Antal elever: cirka 210 (.)

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård

Djursjukvård på IngelstagymnasietDjursjukvård på Ingelstadgymnasiet

Djursjukvård är inriktningen för dig som har ett stort intresse för djursjukvård och vill jobba på en veterinärklinik eller djursjukhus med inriktning mot smådjur. Utbildningen passar även dig som vill studera vidare till legitimerad djursjukskötare.

Veterinärer och djursjukvårdare undervisar

För att hålla hög kvalitet på utbildningen har Ingelstadgymnasiet veterinärer och djursjukvårdare som håller i undervisningen. Med egen veterinärklinik där veterinär och djursjukvårdare tillsammans med eleverna undersöker och behandlar sjuka djur blir det så nära verkligheten man kan komma.

För att komma ännu närmre verkligheten har skolan inte bara klinik utan djurhus, parkdjur ute och zoobutik.

Djurhuset

I skolans djurhus får du lära dig hantera exotiska djur som chinchillor, marsvin, fåglar, skorpioner, ormar, ödlor, fiskar, m.m.

Zoobutiken

På skolan finns en egen zoobutik. Eleverna på profil Djurvård och Djursjukvård läser kursen Servicekunskap. I zoobutiken får eleverna lära sig allt vad det innebär att driva en butik genom att stå i kassan, inventera, göra beställningar, plocka upp varor samt att marknadsföra vår butik.

Veterinärklinik

På skolan finns en egen veterinärklinik. Det är en liten trivsam klinik som ser till att besökande djur blir väl omhändertagna av vår veterinär, våra djursjukvårdare och våra gymnasieelever som läser Djursjukvård.

Praktisera på djursjukhus

Du som studerar djursjukvård gör praktik under 18 veckor och får vara med om hur veterinärers och djursjukskötares arbete går till. Du får lära dig massor och kommer få vara med om många spännande händelser. 8 av dina 18 APL-veckor gör du på ett större djursjukhus när du går i årskurs 3. Skolan har bokat praktikplats åt dig i förväg och du får där en personlig handledare som tar hand om dig och ser till att du får undervisning i de moment som ingår i praktiken.

Att praktisera utomlands är ett intressant sätt för dig att bredda din erfarenhet. Ingelstadgymnasiet har ett samarbete med en organisation på Irland som arrangerar utlandspraktik för elever. Du kan också hitta en praktikpalts utomlands på egen hand.

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta Studievägledare på Ingelstadgymnasiet Johan Gylling på tel 0733-477809, johan.gylling@ingelstad.nu

eller antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111, jenny.djerf@hushallningssallskapet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter Djursjukvårdutbildningen har du fått en bra grund inför fortsatta högskolestudier till legitimerad Djursjukskötare. Innan du söker in behöver du erfarenhet och kan söka jobb som veterinärassistent, eller djurskötare på djursjukhus.

Inriktning Djursjukvård ger dig dock inte behörighet till veterinärutbildningen. Siktar du på att bli veterinär bör du istället läsa skolans profil Djur med naturvetenskapliga fördjupningskurser.

Naturbruksprogrammet med inriktning Djursjukvård är ett yrkesprogram. Du blir direkt behörig till yrkeshögskolan. Väljer du till Svenska 2 och 3 samt Engelska 6 blir du allmänt behörig till högskola/universitet. 

Naturvetenskaplig fördjupning

Djursjukvård - NV

För dig som har ett stort djurintresse och kanske vill satsa på att utbilda dig vidare inom veterinärmedicin efter gymnasiet. Då får du lära dig skötsel, hantering samt att ta hand om och behandla sjuka djur tillsammans med skolans veterinär och djursjukvårdare. Läs mer om Djursjukvård-NV här!

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram där du får en yrkesexamen som visar att du är duktig på att hantera olika typer av djur. Det är en merit när du sedan söker jobb, eller planerar starta eget. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

Kontaktuppgifter till Ingelstadgymnasiet

Ingelstadgymnasiet

355 71 Ingelstad

 Visa telefonnummer
www.ingelstad.nu

Ingelstadgymnasiet

Funderar du på vad du vill göra med din framtid? Du kanske vill arbeta direkt efter gymnasiet? Då har vi flera program som är rätt för dig. Du kanske är en blivande djurvårdare, hästskötare eller maskinförare? Kanske siktar du på...


Läs mer om Ingelstadgymnasiet och visa alla program.
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård från Ingelstadgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ingelstadgymnasiet
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill komma på öppet hus
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information