Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Ingelstadgymnasiet
Programinformation
Ingelstad
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Plugga till maskinförare på IngelstadgymnasietUtbilda dig till Maskinförare på Ingelstadgymnasiet

Om det är så att du har ett brinnande intresse för att köra maskiner och vill komma igång och jobba direkt efter gymnasiet, ja då ska du satsa på att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon. På den här utbildningen får du tillbringa mycket tid i maskinerna. Här på Ingelstadgymnasiet får du praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

Börja jobba direkt efter examen

Genom att utbilda dig till maskinförare kan du efter gymnasiet börja arbeta i en bransch i stark utveckling med ett fritt och roligt jobb. Dessutom är du mer eller mindre garanterad jobb efter examen. Här kommer du att få en maskinförarutbildning med nära koppling till det verkliga arbetslivet och branschens företag.

Kör maskiner på skoltid

Som elev på Ingelstadgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram får du bland annat lära dig att köra hjullastare och grävmaskin samt utföra olika arbetsprocesser som grundläggning, väg- och ledningsbyggnad. Du får också lära dig om ritningsläsning, mätning och utsättning samt egenskaper hos jordarter och grusmaterial.

Lär dig om den senaste tekniken med moderna maskiner

Under din skoltid får du köra moderna maskiner från Caterpillar som innebär att du alltid får jobba med den senaste tekniken och med en variation av olika maskintyper.

Du får körkortsundervisning klass B

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du som elev trafikundervisning för körkort klass B med ett antal körlektioner som hjälper dig att komma igång med körkortsutbildningen så att du kan köra olika maskiner och fordon i trafik.

Praktisera ute hos ett företag i branschen

Under din studietid kommer du att spendera minst 15 veckor hos branschföretag, vilket ger en bra inblick i branschen samt möjlighet att knyta viktiga kontakter för ditt kommande yrkesliv.

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta Studievägledare på Ingelstadgymnasiet Johan Gylling på tel 0733-477809, johan.gylling@ingelstad.nu

eller antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111, jenny.djerf@hushallningssallskapet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Yrkesexamen.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Kontaktuppgifter till Ingelstadgymnasiet

Ingelstadgymnasiet

355 71 Ingelstad

 Visa telefonnummer
www.ingelstad.nu

Ingelstadgymnasiet

Funderar du på vad du vill göra med din framtid? Du kanske vill arbeta direkt efter gymnasiet? Då har vi flera program som är rätt för dig. Du kanske är en blivande djurvårdare, hästskötare eller maskinförare? Kanske siktar du på...


Läs mer om Ingelstadgymnasiet och visa alla program.
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon från Ingelstadgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ingelstadgymnasiet
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill komma på öppet hus
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information