Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Naturvetenskap

Gamlebygymnasiet, i Gamleby
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Få mer information om programmet 👍

Naturbruksprogrammet, Naturvetenskap

 Naturbruksprogrammet, Naturvetenskap

Läs Naturvetenskaplig profil på Gamlebygymnasiet

I alla våra utbildningar har du möjlighet att skaffa dig grundläggande behörighet för vidare studier på högskola. Satsar du på de högre akademiska utbildningarna som veterinär, lantmästare, civilingenjör etc. så krävs, förutom den grundläggande högskolebehörigheten, en särskild behörighet som du kan få på vårt naturgymnasium.

Från och med höstterminen 2018 kan du studera djursjukvård med en naturvetenskaplig profil. Du tar då studenten med en yrkesexamen (möjlighet att börja jobba direkt) och särskild högskolebehörighet (möjlighet att gå direkt till högre akademiska utbildningar som kräver den särskilda behörigheten).

Utbildningen är perfekt för dig som vill kunna kombinera djurintresset med naturvetenskapliga studier

Djursjukvård – NV

För dig som har ett stort djurintresse och kanske vill satsa på att utbilda dig vidare inom veterinärmedicin efter gymnasiet. Här får du lära dig skötsel, hantering samt att ta hand om och behandla sjuka djur tillsammans med vår veterinär och våra djursjukvårdare.

Framtid

Väljer du naturvetenskaplig profil här på Gamlebygymnasiet får du en bred kompetens för vidare universitetsstudier framförallt till SLU (Sveriges lantbruksuniversitet).

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Gamleby

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Gamlebygymnasiet är en naturbruksskola med både riksintag och internat där du får arbeta praktiskt! Programmen på Gamlebygymnasiet passar dig som tycker om växter och djur. Du läser i små klasser och undervisas alltid av engagerade och kompetenta lärare och instruktörer....

Läs mer om Gamlebygymnasiet och visa alla program.

Sponsrad