Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Gamlebygymnasiet, i Gamleby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Introduktionsprogram

Naturbruksinriktningar för dig som saknar gymnasiebehörighet

Är du intresserad av naturbruksprogrammet men saknar gymnasiebehörighet? Då har du möjlighet att söka till Gamlebygymnasiets introduktionsprogram, med programinriktat individuellt val eller yrkesintroduktion.

Programinriktat val på Gamlebygymnasiet (fd Programinriktat individuellt val)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

På det här programmet läser du Naturbruksprogrammet precis som övriga elever på utbildningen samtidigt som du läser upp det ämne du saknar godkänt i. Du kan gå det här introduktionsprogrammet på inriktningarna Lantbruk, Djur och Trädgård på Gamlebygymnasiet.

Yrkesintroduktion på Gamlebygymnasiet

Syftet med Introduktionsprogrammet - Yrkesintroduktion är att förbereda dig för Naturbruksprogrammet eller för att komma ut på arbetsmarknaden.

Yrkesintroduktion kombinerar både teori och praktik och du får jobba med de kurser du inte har godkänt i från högstadiet. Du får även prova på några av de kurser som ingår i Naturbruksprogrammet. Som elev har du en individuell studieplan men läser tillsammans med andra elever i en klass.

Under utbildningen kommer du att få praktisera en till två dagar i veckan. Du kommer att få testa på att arbeta i djurstallen och inom skoljordbruket. En del av praktiken kan vara förlagd på en praktikplats nära skolan.

Gamlebygymnasiet har ett djurvårdshus, svinhus, häststall, ladugård med kor och ett skoljordbruk med maskiner för jordbruk, entreprenad och skogsbruk.

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111, jenny.djerf@hushallningssallskapet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Gamleby

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Gamlebygymnasiet är en naturbruksskola med både riksintag och internat där du får arbeta praktiskt! Programmen på Gamlebygymnasiet passar dig som tycker om växter och djur. Du läser i små klasser och undervisas alltid av engagerade och kompetenta lärare och instruktörer....

Läs mer om Gamlebygymnasiet och visa alla program.

Sponsrad