Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media: Rörlig bild

Nacka Strands Gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 210,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 210,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Estetik & media: Film & TV

SKAPA MORGONDAGENS VIRALA VIDEO

Vill du bli en del av framtidens medievärld och det som Netflix, HBO, Disney, C-more, dplay, Viaplay, Spotify, Youtube eller Apple Music gör?

Idag konsumerar vi mer rörlig bild än någonsin. Branschen har exploderat, rörliga bilder paketeras och distribueras på ständigt föränderliga plattformar. Få tittar på TV, alla tittar på “klipp”, serier och film – men vem styr över innehåll och berättande? Vad betyder begrepp som branded story telling och vad krävs av den medvetne bildberättaren på 2020-talet?

I profilen Rörlig bild står berättande i rörliga format i centrum. Du lär dig att analysera och skapa innehåll, använda olika berättartekniker och att skapa digitala produktioner för olika genrer. Du lär dig strategier för att målgruppsanpassa, paketera och publicera produktioner på web, som streamingtjänst eller visning i fysiska rum.

Under utbildningen lär du dig att gå från idé till färdig produktion. Du kommer att filma, fotografera, animera, skriva manus och jobba med ljud och grafik för att gestalta olika berättelser. Stora delar av utbildningen sker i projektform. Du blir en medveten bildberättare och innehållsproducent som förstår vikten av såväl helhet som enskilda detaljer i en genomtänkt produktion.

Du har tillgång till studios, avancerad inspelningsteknik och kameror samt använder professionella program som Adobe Premiere, After Effects, Audition, Photoshop och Illustrator och får handledning av yrkeserfarna lärare. Profilen ger dig både bredd och spetskunskaper för att ta dig vidare till högskolestudier, YH-utbildningar och framtida yrken inom film, streamingindustrin, visuell kommunikation och content marketing.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media: Rörlig bild, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media: Rörlig bild

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Lizzi vill öppna nya världar för både barn och vuxna

MediaGymnasiet

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media: Rörlig bild så kommer skolan att kontakta dig.
Nacka Strands Gymnasium
Cylindervägen 2
131 26 Nacka Strand

Ett nytt gymnasium med 30 års erfarenhet!

Nacka Strands Gymnasium ligger centralt placerad i Nacka Strand. I en anrik vacker byggnad utbildas här framtidens kreatörer, entreprenörer och ingenjörer. Tillsammans med våra engagerade och proffsiga lärare kommer du få alla möjligheter att lägga grunden till din framtid. Skolan...

Läs mer om Nacka Strands Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
2/5
Emma
22 aug 2016
Man överlever

Lärarna i grundämnen som SV, ENG, MA osv. känns oseriösa och oengagerade, den lilla summan man får på matkortet (max 55kr) gäller främst bara på snabbmatsrestauranger. Skolan ha...

Visa hela
4/5
Hanna Persson
20 nov 2014

jag tycker om skolan därför att gemenskapen är så bra! Folk kan komma fram till en och säga hej oprovocerat och öppet! Sköna lärare, skön stämning osv!

4/5
Emma Lindgren
20 nov 2014

Jag tycker att skolan är väldigt bra och jag trivs hur bra som helst. Det bästa är att det är en väldigt öppen och accepterande stämning på skolan så man känner sig alltid välko...

Visa hela
Sponsrad