Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Munkeröds Utbildningscenter
Programinformation
Ort: Stenungsund
Antal elever: 1 (år 1)

Utbildningsinfo

Läs estetiska programmet på Munkeröds UtbildningscenterUtveckla din kreativa förmåga på estetiska programmet

Vill du utveckla din skaparglädje? Söker du en annorlunda och spännande utbildning? På det estetiska programmet på Munkeröds Utbildningscenter är skapandet den röda tråd som snirklar sig fram genom korridorerna, och kreativiteten det som genomsyrar allt. Estetiska programmet på Munkeröds Utbildningscenter söker dig som vill utveckla din kreativa förmåga i bild och form.

Inriktning bild och formgivning

På inriktning bild och formgivning arbetar du två dagar i veckan med skapande ämnen. Allt kreativt skapande sker i små grupper under ledning av erfarna pedagoger och konstnärer i skolans ljusa, rymliga lokaler.

Går du inriktning bild och formgivning får du möjlighet att utvidga ditt intresse för konstnärliga uttrycksmöjligheter genom eget bildskapande och experimenterande i färg och form.

Du lär du dig teckna i blyerts, tusch och kol, samt måla bland annat akvarell, olja, akryl och gouache.
Du får även lära dig att skulptera i lera, gips, och andra valfria spännande material. Dessutom har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper i formgivning, där du lär dig hur man formger en möbel, inreder ett rum och gör en modell av ett hus.

Efter utbildningen

Går du estetiska programmet får du en högskoleförberedande examen som ger dig grundläggande behörighet till universitets- och högskolestudier.
Utbildningen är ett bra första steg om du drömmer om en framtid inom konst, formgivning, design, reklam, foto, illustrationer eller andra liknande områden.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Utbildningen ger allmän högskolebehörighet för vidareutbildning vid högskolor och universitet. Estetutbildningen vid Munkeröds Utbildningscenter är särskilt viktig om du skall söka utbildningar inom konst, formgivning, design, reklam, foto, illustration eller andra liknande inriktningar. Estetiska och konstnärliga kunskaper är en stor tillgång i ett flertal yrken och inte minst, i det egna privatlivet.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För det estetiska programmet är de nio ämnena valfria. Här kan dock även färdighetsprov förekomma.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet på Munkeröds Utbildningscenter leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Munkeröds Utbildningscenter

Munkeröds Utbildningscenter

Skapande och kreativa utbildningar på Munkeröds Utbildningscenter

Munkeröds Utbildningscenter är en fristående skola i Stenungsund som präglas av traditionellt hantverk. På skolans utbildningar får du skapa och binda blommor som en del av vardagen. Här går du som vill bli framtidens florist och blomsterdekoratör. Halva dina veckor ägnas...


Läs mer om Munkeröds Utbildningscenter och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Munkeröds Utbildningscenter

Mejselvägen 2
444 32 Stenungsund

 Visa telefonnummer
www.floristutbildning.se