Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur

Munkagårdsgymnasiet
Programinformation
Tvååker
Antal elever: 84 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 202,9
    (Lägsta: 115) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-18

Utbildningsinfo

Djurgymnasium på Munkagård

Djurutbildning på Munkagårdsgymnasiet

På Munkagårdsgymnasiets djurinriktning kommer du att lära dig massor om sällskapsdjur, djurparksdjur och lantbruksdjur. Skolan har fler än 150 olika djurarter och du kommer bland annat att arbeta med hundar, fiskar, reptiler, ormar, fåglar, kaniner, lamadjur och kor. Det är eleverna tillsammans med skolans driftspersonal som sköter djuren.

Djursjukvård är en viktig del av utbildningen. När du arbetar som djurskötare eller djurvårdare är det du som har ansvaret för djurens dagliga skötsel. Det är då viktigt att du kan avgöra när något inte står rätt till. Samtliga djurelever läser därför 100 p djursjukvård. Du kan också välja fördjupningskursen på 200 p med möjlighet att bli djurvårdare med utökad behörighet vilket innebär att du kan söka anställning på veterinärklinik direkt efter avslutad gymnasieutbildning.

Specialisera dig på hund eller djurparksdjur?

Om hund är ditt stora intresse kan du fördjupa dina kunskaper genom att välja kurserna hundkunskap 2 & 3 samt träning av hund. Dessa kurser kan kombineras med fördjupning i djursjukvård för allsidig kompetens. Elever som vill läsa hundkurser har möjlighet att ha med sin hund till skolan och på internatet.

Du kan också välja att utöka dina kunskaper om sällskapsdjur, djurparksdjur och zoohandel. På Munkagårdsgymnasiet kan du skräddarsy din utbildning efter dina intressen. Självklart har du också möjlighet att välja till grundläggande högskolebehörighet om du vill studera vidare efter gymnasiet på högskola eller universitet.

Praktik i din utbildning

Förutom arbetet med skolans djur har samtliga elever minst 15 veckors praktik utanför skolan. Skolan ordnar din praktikplats och har kontakt med din handledare på praktikplatsen. Vissa veckor är förlagda till djurparker runt om i Sverige. Skolan samarbetar bland annat med Borås Djurpark, Skånes Djurpark och Nordens Ark. Andra exempel på praktikplatser är zoobutiker, hunddagis och veterinärkliniker.

Dina möjligheter efter djurutbildning på Munkagårdsgymnasiet

Väljer du djurinriktningen på Munkagårdsgymnasiet kan du se fram emot en riktigt givande och varierad utbildning som ger dig värdefulla kunskaper inför ditt framtida yrke. Beroende på vilka kurser du väljer kan du få kompetens som djurvårdare, djurskötare, föreståndare för hunddagis och/eller hundinstruktör samt behörighet till fortsatta studier. Välkommen till Munkagårdsgymnasiet och en unik inblick bakom kulisserna i djurens spännande liv.

Går du i årskurs 9 och funderar på att välja inriktning Djur? Då är du välkommen till Munkagård och prova på! Kontakta skolan för mer information.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur

Som boende i samma kommun som Munkagårdsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagning Halland. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
E-post: gymnasieantagning@falkenberg.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram med möjlighet till högskolebehörighet.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur så kommer skolan att kontakta dig.

Munkagårdsgymnasiet

Munkagårdsgymnasiet i Halland

Välkommen till Munkagårdsgymnasiet i Halland

Här utbildas Bioprenörer! Våra elever ska bli Företagsamma, Yrkeskunniga, Nyfikna, Hållbara, Framtida Entreprenörer inom Trädgård, Djurvård, Skog och Lantbruk. Munkagårdsgymnasiet är ett naturbruksgymnasium som ligger vackert placerat i Tvååker, Halland. Skolan är det naturliga valet om du vill utbilda dig...


Läs mer om Munkagårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Munkagårdsgymnasiet

Björkängsvägen 25
432 78 Tvååker

 Visa telefonnummer
www.regionhalland.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Munkagårdsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.