Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design- och produktutveckling

Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan)
Programinformation
Mora

Om utbildningen

Teknikprogrammet design och produktutveckling

Läs Teknikprogrammet på Mora Gymnasium

Om du är intresserad av datorer och tekninkutveckling kan teknikprogrammet vara ett program för dig. Du får bland annat läsa ämnen som fysik, kemi och även samhällsbyggande och miljö. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram, vilket gör att du kan läsa vidare direkt efter din gymnasietid. Teknikprogrammet är certifierat som Teknikcollege, vilket innebär ett nära samarbete med mellan Moras industriföretag, Högskolan Dalarna och Mora gymnasium.

Inriktning Design- och produktutveckling

På intriktningen Design- och produktutveckling kan du välja att specialisera dig på antingen design eller produktion. Du läser bild-, design- och cadkurser vare sig vilken av intriktningarna du väljer. Om du väljer att läsa produktion kan du senare under din utbildning välja att läsa vidare ett fjärde läsår inom produktionsteknik. Du får då möjlighet att göra en del av din utbildning hos ett företag, vilket ofta leder till jobb.På inriktningen läser du följande kurser:

  • Bild och form 1a1
  • Cad 1
  • Design 1
  • Konstruktion 1
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design- och produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design- och produktutveckling

Som boende i samma kommun som Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan) söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Erik och Jessica på Mora Gymnasium

Erik och Jessica på Mora Gymnasium

Läs mer Mora Gymnasium

Erik pluggar på El- och energiprogrammet och Jessica på Ekonomiprogrammet, båda på Mora Gymnasium. Läs intervjuerna med dem och lär dig mer om Mora Gymnasium och dess utbildningar!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design- och produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan)

Mora gymnasium

Välkommen till Mora gymnasium

Älskar du att idrotta och röra på dig? Gillar du musik eller design? Då är det här gymnasieskolan för dig! Idrott och kultur är två stora fokusområden på Mora gymnasium. I dagsläget erbjuder skolan totalt 11 gymnasieprogram, varav fem är högskoleförberedande...


Läs mer om Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan) och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan)

Kristinebergsgatan 8-10
792 80 MORA

 Visa telefonnummer
www.moragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Design- och produktutveckling, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik och Jessica på Mora Gymnasium

Erik pluggar på El- och energiprogrammet och Jessica på Ekonomiprogrammet, båda på Mora Gymnasium. Läs intervjuerna med dem och lär dig mer om Mora Gymnasium och dess utbildningar!

Läs mer