Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Mora gymnasium
Programinformation
Mora
Antal elever: cirka 110 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 160,0
  (medelvärde: 252,5) * statistik från 2017

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Läs samhällsvetenskap på S:t Mikaelsskolan i Mora

Samhällsvetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett av de bredaste programmen på gymnasiet. Tack vare programmets bredd öppnar Samhällsvetenskapsprogrammet, som är högskoleförberedande, många dörrar för framtiden. Du kan läsa vidare inom de flesta ämnesområden på högskola eller universitet, exempelvis statskunskap, informationsteknik, journalistik, ekonomi, språk och juridik.

Inriktning Samhällsvetenskap

Lär dig om samhällets uppbyggnad, människors livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå på inriktningen Samhällsvetenskap. Här ligger fokus på att du ska bredda och fördjupa din förståelse av samhällsfrågor. Detta ska du uppnå genom att tolka och förklara olika händelser och sammanhang.

Under utbildningen kommer du även att få genomföra ett gymnasiearbete som kopplas till internationella fältstudier. Samhällsvetenskapsprogrammet strävar mot samarbeten över nationsgränserna och därför är internationella relationer en viktig del av din utbildning. Projekt, resor och studiebesök är även det inslag i utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrottsutbildning på Mora gymnasium

Idrottsutbildning

Glöm inte att du kan söka idrottsutbildning på Samhällsvetenskapsprogrammet. Mora gymnasium erbjuder följande idrottsutbildningar:

 • Längdskidor (RIG/NIU)
 • Skidorientering (RIG/NIU)
 • Mountainbikeorientering (NIU)
 • Ishockey (NIU)
 • Innebandy (NIU)
 • Fotboll (NIU)

NIU = Nationellt godkända idrottsutbildningar
RIG = Riksrekryterande idrottsutbildningar

Fortsatta studier

Efter att ha läst Samhällsvetenskapsprogrammet kan du söka de flesta utbildningar på högskola och universitet, för studier inom exempelvis juridik, statskunskap, ekonomi eller språk. Kommande yrken kan exempelvis vara socionom, lärare, polis eller mäklare.

Friskvårdsprofil

Friskvårdsprofil

Mora gymnasium erbjuder en friskvårdsprofil till de elever som är intresserad av hälsa, träning och friskvård. Kurserna du läser tas från individuellt val och utökad kurs och utgörs av:

 • Idrott och hälsa 1
 • Idrott och hälsa 2
 • Träningslära 1
 • Träningslära 2

Viktigt! När du söker Friskvårdsprofilen måste du ange det i din gymnasieansökan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Mora gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Mora gymnasium

Mora gymnasium

Välkommen till Mora gymnasium

Älskar du att idrotta och röra på dig? Gillar du musik eller design? Då är det här gymnasieskolan för dig! Idrott och kultur är två stora fokusområden på Mora gymnasium. I dagsläget erbjuder skolan totalt 11 gymnasieprogram, varav fem är högskoleförberedande...


Läs mer om Mora gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Mora gymnasium

Mora gymnasium

Kristinebergsgatan 8-10
792 80 MORA

 Visa telefonnummer
www.moragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Julia
(4)
Mora gymnasium är så mycket bättre än vad jag förväntade mig när jag började ettan. Lärarna är superengagerade, de finns alltid där om det går tungt och har en nära kontakt med eleverna. Vi jobbar med intressanta projekt i olika samhällsämnen, t ex FN-rollspel eller projekt om tiggeri. Jag ville egentligen gå någon mer "satsig" skola med utl...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Mora gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: