Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Mora gymnasium
Programinformation
Mora
Antal elever: cirka 40 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 191,8) * statistik från 2017

Om utbildningen

Vill du bli bilmekaniker? Läs Fordons- och transportprogrammet

Läs till mekaniker på Fordons- och transportprogrammet

Gillar du att meka med bilar? Vill du ta det till nästa nivå? Fordons- och transportprogrammet på Mora gymnasium ger dig möjligheten att teoretiskt fördjupa dig i dagens och morgondagens fordonsfunktion och personbilsteknik. Då fordonsbranschen utvecklas i hög takt finns behovet av nya kvalificerade yrkesmänniskor.

En av målsättningarna med den här utbildningen är att du ska utveckla din förmåga att arbeta såväl självständigt som i lag. Du får även utveckla din initiativförmåga, idérikedom och företagsamhet. Fordonstekniker och bilmekaniker arbetar idag ofta i en ren och fräsch miljö och det blir också en allt viktigare del av arbetet att ta hänsyn till miljö, kvalitet, säkerhet och ekonomi.

Inriktning Personbil

På inriktningen Personbil får du kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Efter tre år på Fordons- och transportprogrammet kan du få arbete som personbilsmekaniker.

15 veckors APL

För dig som läser ett yrkesförberedande program på Mora gymnasium finns en garanti på minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). APL är ett bra tillfälle att få arbetslivserfarenhet och knyta nyttiga kontakter.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Har du arbetat i motorbranschen i några år har du möjlighet att studera vidare på yrkeshögskola. Du kan också under gymnasietiden läsa till vissa ämnen för att bli högskolebehörig.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Mora gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Mora gymnasium

Mora gymnasium

Välkommen till Mora gymnasium

Älskar du att idrotta och röra på dig? Gillar du musik eller design? Då är det här gymnasieskolan för dig! Idrott och kultur är två stora fokusområden på Mora gymnasium. I dagsläget erbjuder skolan totalt 11 gymnasieprogram, varav fem är högskoleförberedande...


Läs mer om Mora gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mora gymnasium

Kristinebergsgatan 8-10
792 80 MORA

 Visa telefonnummer
www.moragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Mora gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: