Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan)
Programinformation
Mora
Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Bli utbildad målare på S:t Mikaelsskolan

Bygg- och anläggningsprogrammet – Måleri

Är du intresserad av att jobba som målare i framtiden? Är du intresserad av ett jobb där du får arbeta fritt och självständigt? Är du en händig person som vill kunna utnyttja den egenskapen i ditt arbete? Bygg- och anläggningsprogrammet riktar sig personer som har just de egenskaperna.

Arbete inom byggbranschen kan många gånger slita på kroppen om arbetet inte utförs rätt. Därför får du lära dig hur man arbetar ergonomiskt, hälsosamt och på ett säkert sätt. Under utbildningen får du också utveckla din kreativitet och initiativförmåga. Arbete i grupp är lika viktigt som självständigt arbete och du får lära dig att hantera bägge på bästa sätt.

APL i minst 15 veckor

Bygg- och anläggningsprogrammet garanterar dig minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) under dina tre år på programmet. Din APL är ett gyllene tillfälle att komma ut i arbetslivet och få nyttiga arbetslivserfarenheter och knyta nyttiga kontakter inom branschen.

Inriktning Måleri

Här får du kunskaper om ny- och ommålning av såväl invändiga som utvändiga ytor. Du lär dig även om uppsättning av olika väggbeklädnadsmaterial samt får kunskaper om färgens estetiska och skyddande värden. Efter din examen kan bland annat börja arbeta som lärling hos en målare.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrottsutbildning på Mora gymnasium

Idrottsutbildning

Glöm inte att du kan söka idrottsutbildning på Bygg- och anläggningsprogrammet. Mora gymnasium erbjuder följande idrottsutbildningar:

  • Längdskidor (RIG/NIU)
  • Skidorientering (RIG/NIU)
  • Mountainbikeorientering (NIU)
  • Ishockey (NIU)
  • Innebandy (NIU)
  • Fotboll (NIU)

NIU = Nationellt godkända idrottsutbildningar
RIG = Riksrekryterande idrottsutbildningar

Fortsatta studier

Efter tre år på Bygg- och anläggningsprogrammet kommer lärlingstiden på ett byggföretag eller vidare studier på högskola eller universitet.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan) söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram som ger dig en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom det individuella valet. 

Reportage

Erik och Jessica på Mora Gymnasium

Erik och Jessica på Mora Gymnasium

Läs mer Mora Gymnasium

Erik pluggar på El- och energiprogrammet och Jessica på Ekonomiprogrammet, båda på Mora Gymnasium. Läs intervjuerna med dem och lär dig mer om Mora Gymnasium och dess utbildningar!


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan)

Mora gymnasium

Välkommen till Mora gymnasium (tidigare S:t Mikaelsskolan)

Gillar du musik eller design? Älskar du att idrotta och röra på dig? Då är det här gymnasieskolan för dig. Det råkar faktiskt vara så att Idrott och kultur är två stora fokusområden på Mora gymnasium. I dagsläget erbjuder skolan totalt...


Läs mer om Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan) och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan)

Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan)

Kristinebergsgatan 8-10
792 80 MORA

 Visa telefonnummer
www.moragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Erik och Jessica på Mora Gymnasium

Erik pluggar på El- och energiprogrammet och Jessica på Ekonomiprogrammet, båda på Mora Gymnasium. Läs intervjuerna med dem och lär dig mer om Mora Gymnasium och dess utbildningar!

Läs mer