Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-02-03
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Om utbildningen

Plugga Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik på Mimers Hus Gymnasium

Vill du jobba med webbutveckling, bygga digitala spel eller lära dig mer om hur man kommunicerar på digitala kanaler? Då är informations- och medieteknikprogrammet helt rätt för dig. Du kommer att få lära dig moderna digitala program och tekniker för att skapa och programmera för webben.

Om Teknikprogrammet

Första året är ett gemensamt grundår och därefter väljer du den inriktning som passar dig bäst. Hos oss har du möjlighet att välja mellan tre olika inriktningar som samtliga kan kompletteras med kurser som ger behörighet till civilingenjörsutbildningar. Programmet är studieförberedande och det är matematik, svenska och engelska som är de språk som genomsyrar hela utbildningen.

Inriktning Informations- och medieteknik

Du lär dig om teknik för information och kommunikation inom olika medier som datorkommunikation, programmering, digitala medier och webbutveckling.

Inriktningen ger dig fördjupade kunskaper i:

  • Programmering
  • Webbutveckling
  • Datorteknik


Våra inriktningar innehåller kurser som ger dig en god grund inom området där teoretiska och praktiska moment varvas med varandra. Beroende på inriktning kommer du att få prova på att skapa modeller i olika material, programmera egna appar och spel eller planera och visualisera samhällen.

Du kommer att möta lärare som har en bred kunskap inom olika teknikområden med erfarenhet från arbetslivet.

Framtid

Teknikprogrammet är vägen till Chalmers och andra tekniska högskolor där du exempelvis kan utbilda dig till ingenjör inom maskin, bygg, IT, arkitektur och design. Dessutom har du möjlighet att söka en mängd olika kvalificerade yrkesutbildningar för att kunna arbeta som exempelvis webbdesigner, cad-konstruktör eller nätverkstekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Välkommen till Mimers Hus gymnasium i Kungälv!

Mimers Hus gymnasium ligger i centrala Kungälv, nära till bussförbindelser och Kongahälla centrum. På Mimers Hus har du tretton spännande program att välja mellan. Oavsett vilket program du väljer att läsa får du en god grund för din framtid. Under...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information