Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Antal elever: 11 (år 1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Startdatum: - Kungälv

Om utbildningen

Kök och servering Mimers Hus

Plugga till kock eller servitör på Mimers Hus Gymnasium!

Är du en kreativ person som gillar att laga mat? Då kan du plugga restaurang- och livsmedelsprogrammet på Mimers Hus Gymnasium. Restaurangprogrammet är en yrkesförberedande utbildning vilket innebär att du kommer vara väl förberedd för jobb direkt efter studenten.

Inriktning kök och servering

Med en inriktning mot kök och servering kommer du att få fördjupade kunskaper i matlagning såväl i den privata som i den offentliga sektorn, lära dig om servering samt om få kunskaper om bararbete. Efter utbildningen kan du jobba som kock, servitör/servitris eller kallskänka. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Mat och dryck i kombination
  • Matlagning 1
  • Servering 1
  • Livsmedels- och näringskunskap 1
  • Hygien

Jobba på Mimers källare

Som en del i restaurangutbildningen på Mimers Hus Gymnasium kommer du som elev att få jobba på skolans egen restaurang, Mimers källare. I den KRAV-certifierade restaurangen kommer du att få lära dig att laga klimatsmart mat till såväl elever, lärare och allmänheten.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Mimers Hus Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium

På Mimers Hus gymnasium i Kungälvs kommun kommer du som elev att ha många möjligheter till lärande. Med ett stort utbud av utbildningar finns det garanterat något som passar just dig, välj mellan yrkesförberedande utbildning och börja jobba direkt efter...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: