Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Antal elever: cirka 10 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2022-02-03
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Om utbildningen

Naturvetenskap och samhälle på Mimers Hus Gymnasium

För dig som är på jakt efter en bred och modern utbildning som kommer att ge dig många valmöjligheter efter gymnasiet är naturvetenskapsprogrammet ett bra val. Här får du en allsidig utbildning som kommer förbereda dig väl för fortsatta studier på högskola eller universitet.

Programbeskrivning

Mimers hus är en stor, hemtrevlig och välkomnande skola i fantastiska lokaler. Naturvetenskapliga programmet bedriver sin undervisning till största del i de klassrum som ligger i anslutning till våra fina och välutrustade labbsalar. På naturvetenskapliga programmet jobbar vi för att stötta och handleda våra elever med målet att utveckla ett vetenskapligt tänkande utifrån olika perspektiv. Vi arbetar både praktiskt och teoretisk och kombinerar fördjupning i våra ämnen med ämnesövergripande samarbeten. Under år ett och två har vi studiepass på schemat där lärarna finns tillgängliga för handledning och stöd för eleverna.

Inriktningar

På naturvetenskapliga programmet läser alla elever under första året samma grundkurser för att sedan inför år två välja inriktning, antingen fördjupning i de naturvetenskapliga ämnena kemi, biologi, fysik och matematik eller något av de naturvetenskapliga ämnena i kombination med samhällsvetenskapliga ämnen. Valen du har möjlighet att göra är många och det finns en stor flexibilitet i vad du kan välja och vad du kan fördjupa dig i. Tillsammans med detta har du även möjligheten att samtidigt som du läser din utbildning kombinera detta med en profil inom idrott eller musik.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Naturvetenskap och samhälle är en inriktning med influenser från samhällsvetenskapsprogrammet. Du får fördjupad kunskap inom naturvetenskap men också inom ämnen som samhällskunskap och geografi.

Framtid

Efter din gymnasietid på naturvetenskapliga programmet är du väl rustad inför vidare studier på högskola och universitet. Du kan välja att studera vidare inom naturvetenskap, teknik, samhällsvetenskap med mera. Under din tid på naturvetenskapliga programmet jobbar vi kontinuerligt med att hjälpa dig i de val du ska göra under utbildningens gång för att just du ska få med dig de kurser du behöver för att kunna söka vidare till de utbildningar som är intressanta för dig.

Varmt välkommen till oss på naturvetenskapliga programmet här på Mimers hus. Vi ser fram emot att få ha dig här hos oss under tre givande och intressanta år!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Välkommen till Mimers Hus gymnasium i Kungälv!

Mimers Hus gymnasium ligger i centrala Kungälv, nära till bussförbindelser och Kongahälla centrum. På Mimers Hus har du tretton spännande program att välja mellan. Oavsett vilket program du väljer att läsa får du en god grund för din framtid. Under...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information