Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Produkt och maskinteknik

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Antal elever: 15 (år 1)
Industritekniska programmet
Startdatum: - Kungälv

Om utbildningen

Produkt och maskinteknik på Mimers Hus Gymnasium

Bearbetningsteknik/CNC-teknik

På Mimers Hus Gymnasiums inriktning Produkt och maskinteknik lär du dig om bearbetningsteknik/CNC-teknik och får arbeta med högteknologiska moderna svarvar och fräsar. Skolan har en splitterny automatisk programmerbar fräs för skärande bearbetning.

Arbetsmarknaden är i skriande behov av arbetskraft med denna utbildningsbakgrund. Således är det mycket stora möjligheter till såväl feriejobb som fast och välbetald anställning direkt efter avslutade studier för eleverna på Industritekniska programmet/Teknikcollege/KTC.

Du får gå ett treårigt program som ingår i Teknikcollege.

Skolan samarbetar nära branschen och som elev får du en "flitpeng" av verkstadsföretagen som handleder dem vid praktiken (APU).

Problemlösning

Skolan utöver den här inriktningen som heter Produkt och maskinteknik (maskinbearbetning) även inriktningen Svetsteknik (Plåt, svetsteknik/ byggnadssmide). Du väljer inriktning först efter årskurs ett. I båda inriktningarna ingår att:

 • Lösa konstruktionsmässiga problem
 • Kombinera praktiskt kunnande med teori
 • CAD-CAM

Tack vare praktiken, kontakterna i branschen och dina speciella färdigheter finns möjlighet till följande yrkesingångar:

 • Plåtslagare
 • svetsare
 • resemontör
 • fräsare
 • undervattensvetsare
 • arbete med CAD-CAM
 • verkstadstekniker
 • konstruktör med mera

Självklart är du välkommen att besöka skolan!

På Mimers Hus Gymnasium får alla elever tillgång till egen dator. Med denna yrkesexamen har du alla möjligheter att komma in på arbetsmarknaden!

Välkommen till Industritekniska programmet - vägen till goda yrkeskunskaper och ett välbetalt arbete!

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt och maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt och maskinteknik

Som boende i samma kommun som Mimers Hus Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt och maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium

På Mimers Hus gymnasium i Kungälvs kommun kommer du som elev att ha många möjligheter till lärande. Med ett stort utbud av utbildningar finns det garanterat något som passar just dig, välj mellan yrkesförberedande utbildning och börja jobba direkt efter...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt och maskinteknik från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: