Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 181,1
    (Lägsta: 110) * statistik från 2017

Om utbildningen

Transport på Mimers hus

Plugga fordons- och transportprogrammet med inriktning transport

Gillar du att köra bil och vill jobba som professionell yrkesförare? På Mimers Hus Gymnasium i Kungälv kan du plugga till just yrkesförare på fordons- och transportprogrammet. Du kommer att få en heltäckande utbildning inom transport och fordonskunskap med möjlighet till flera veckors praktik ute på ett företag. Det finns idag en stor efterfrågan på duktiga och välutbildade yrkesförare och du som elev på transportprogrammet kommer därför att ha goda chanser till jobb direkt efter studenten.

Inriktning transport

Med en inriktning mot transport kommer du att få möjlighet att ta flera olika certifikat som är eftertraktade i branschen. Du kommer bland annat bli erbjuden att utbilda dig inom Heavy Eco Driving, ADR ( regelverk för transport av farligt gods) samt få möjlighet att ta körkort för personbil, lastbil, samt lastbil med släp. Utöver all praktisk utbildning kommer du att få läsa kurser som:

  • Yrkestrafik
  • Fordons och transportbranschen
  • Fordonsteknik- introduktion
  • Service och bemötande

Skaffa spännande erfarenheter på din praktikplats

Som ett viktigt inslag i din utbildning kommer du att ha möjlighet till en femton veckors lång praktikplats. Din praktik kommer du att få spendera ute på en arbetsplats där du blir tilldelad en handledare som vägleder dig i ditt arbete. Passa på att skaffa dig spännande erfarenheter och knyt viktiga kontakter inför din framtida karriär i branschen.

Efter fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är en yrkesförberedande utbildning vilket innebär att du kommer att kunna fördjupa dina kunskaper på yrkeshögskola efter studenten. Om du vill plugga vidare på universitet eller högskola kommer du ha möjlighet att skaffa dig grundläggande högskolebehörighet genom att läsa till några ämnen under din gymnasietid.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Som boende i samma kommun som Mimers Hus Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium

På Mimers Hus gymnasium i Kungälvs kommun kommer du som elev att ha många möjligheter till lärande. Med ett stort utbud av utbildningar finns det garanterat något som passar just dig, välj mellan yrkesförberedande utbildning och börja jobba direkt efter...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Transport, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.