Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet, Fordonsmekaniker

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Fordons- och transportprogrammet
Lärlingsutbildning, Klassrum
Fordons- och transportprogrammet, Fordonsmekaniker

Om utbildningen

Plugga fordons- och transportprogrammet med inriktning fordonsmekaniker på Mimers Hus

Denna inriktning riktar sig till dig som vill bli personbilsmekaniker eller lastbils- och maskinmekaniker alternativt arbeta med karosseri och lackering.

Att arbeta i fordonsbranschen är att få vara med i den snabba utvecklingen inom teknik- och elektronikområdet. Datorer blir allt vanligare, även i bilar, lastbilar och andra fordon. 

Vad får jag lära mig under inriktningen fordonsmekaniker?

Du får lära dig hur moderna bilar, lastbilar med mera fungerar och att klara av enklare service, reparationer och annat underhåll på till exempel:

  • motorer
  • kraftöverföring
  • bromsar och hydraulik

Naturligtvis får du först lära dig att handskas med olika verktyg, maskiner, apparatur med mera. Elsäkerhet är också viktigt att kunna liksom vanliga svetsmetoder.

Du börjar med Fordonsteknik -introduktion samt Fordons- och transportbranschens villkor och arbetsområden. Du får lära dig fordons olika system och branschens arbetsvillkor. På moderna bilar handlar det inte bara om själva "mekandet" utan mycket om data och elektronik.

Arbetsförlagd utbildning på fordons- och transportprogrammet

Som ett tillägg till den utbildning som sker i skolan ingår också så kallad arbetsförlagd utbildning förkortas APL. Den arbetsförlagda utbildningen ska motsvara minst 15 veckor. Denna del av utbildningen är mycket viktig både för eleven och för arbetsplatser som vill vara med och påverka framtiden

Du kan inför 2:an välja mellan inriktningarna:

  • Personbilsteknik
  • Lastbil och mobila maskiner (Mekaniker)
  • Karosseri och lackering

Inom personbilsinriktningen kan du även välja profilering - elektronik. Väljer du Lastbil och mobila maskiner eller Karosseri och lackering kommer du att läsa många kurser ute på företag. Denna möjlighet finns också för några utav dem som väljer Personbil.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Fordonsmekaniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Fordonsmekaniker

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Fordonsmekaniker så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Välkommen till Mimers Hus gymnasium i Kungälv!

Mimers Hus gymnasium ligger i centrala Kungälv, nära till bussförbindelser och Kongahälla centrum. På Mimers Hus har du tretton spännande program att välja mellan. Oavsett vilket program du väljer att läsa får du en god grund för din framtid. Under...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Fordonsmekaniker från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information