Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Automation

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Antal elever: 18 (år 1)
El- och energiprogrammet
Startdatum: - Kungälv

Om utbildningen

Automation Mimers hus

Plugga el- och energiprogrammet med inriktning Automation!

Är du intresserad av teknik och vill lära dig mer om hur eldrivna maskiner och anläggningar fungerar? På el och energiprogrammet kommer du att få jobba mycket med problemlösning och du kommer bland annat att få lära dig att reparera och underhålla olika typer system.

Inriktning automation

Som elev på automationsprogrammet kommer du att få lära dig att arbeta som bland annat industritekniker eller resemontör. Du kommer att få lära dig att installera, reparera och underhålla automatiserade produktionssystem. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Praktisk ellära
  • Mät- och reglerteknik
  • Programmerbara styrsystem
  • Mät- och styrteknik

Femton veckors praktik

Under utbildningen kommer du att få praktisera på ett företag under femton veckor. Praktikperioden är en spännande erfarenhet och du kommer att få möjlighet att testa på många uppgifter. Om du gör bra ifrån dig under din praktikperiod finns det goda chanser till anställning direkt efter studenten.

Efter el- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär att du kommer att vara väl förberedd för jobb direkt efter studenten. Om du vill plugga vidare så kan du söka in till yrkeshögskola. Om du vill plugga på universitet eller högskola så kan du läsa till ämnen under din gymnasietid för att få grundläggande behörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Som boende i samma kommun som Mimers Hus Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium

På Mimers Hus gymnasium i Kungälvs kommun kommer du som elev att ha många möjligheter till lärande. Med ett stort utbud av utbildningar finns det garanterat något som passar just dig, välj mellan yrkesförberedande utbildning och börja jobba direkt efter...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Automation från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: