Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Antal elever: 65 (år 1)
Ekonomiprogrammet
Startdatum: - Kungälv

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Mimers hus

Läs Ekonomiprogrammet på Mimers Hus i Kungälv

För dig som är intresserad av ämnen som ekonomi, juridik och företagande är Ekonomiprogrammet ett bra val. Som elev på ekonomiprogrammet på Mimers Hus Gymnasium får du läsa flera intressanta kurser under programmets gång, du får även prova på att starta eget företag.

Utbildningen på Mimers Hus Gymnasium bedrivs av välutbildade och kompetenta lärare. Här kommer du att bli rustad för att efter gymnasiet ta steget vidare till universitet eller högskola.

Inriktning Ekonomi

Genom att välja inriktningen Ekonomi får du läsa fördjupa dig i ämnen som företagsekonomi, entreprenörskap och företagande. Inom kursen företagande får du prova på hur det är att driva ditt alldeles egna företag. Du kommer då vara en av cirka 1500 elever runt om i Göteborgsregionen som driver UF-företag.

På Mimers hus har du dessutom möjligheten att läsa en fördjupning. Du läser då ytterligare kurser i ekonomi och juridik.

Framtida yrkesmöjligheter

Genom att läsa på ekonomiprogrammet blir du behörig en rad olika utbildningar på universitet och högskola. Längre fram när du ska ut i arbetslivet kan du arbeta som exempelvis ekonom, revisor, advokat/jurist, egen företagare, lärare, polis och mycket annat.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Mimers Hus Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium

På Mimers Hus gymnasium i Kungälvs kommun kommer du som elev att ha många möjligheter till lärande. Med ett stort utbud av utbildningar finns det garanterat något som passar just dig, välj mellan yrkesförberedande utbildning och börja jobba direkt efter...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: