Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 199
    (Lägsta: 97,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-16

Utbildningsinfo

Bygg- och anläggningsprogrammet Mimers hus

Plugga till snickare på Mimers hus Gymnasium!

Är du en person som gillar fysiskt arbete och som vill jobba i olika miljöer? Då kan bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad vara rätt utbildning för dig. Du kommer bland annat att få lära dig att renovera byggnader, jobba med nyproduktion samt med ut- och ombyggnad. Bygg och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär att du som elev kommer att få en bred utbildning med både teoretiska och många praktiska inslag. Om du vill plugga vidare efter studenten så kan du söka till yrkeshögskolan. För dig som vill läsa en utbildning på universitetet eller högskolan finns möjligheten att skaffa sig behörighet till det genom att läsa till extra ämnen under gymnasiet.

Innehåll på husbyggnadsprogrammet

På snickarutbildningen kommer du att få fördjupa dig i moderna samt traditionella metoder inom snickeri och husbyggnad. Du kommer att få träna på att jobba i olika material och lära dig hur man arbetar som snickare utifrån ett säkerhets-, miljös- samt kvalitetstänk. Du kommer att få kunskap i:

  • Golvläggning
  • Mureri
  • Träarbete

Branschrekommenderad utbildning på Mimers Hus Gymnasium

Som elev på bygg- och anläggningsprogrammet kan du vara säker på att du får en utbildning av hög kvalité . Programmet är branschrekommenderat av byggnadsindustrins yrkesnämnd vilket innebär att innehållet på utbildningen håller en hög kvalitet, att undervisningen bedrivs av behöriga lärare och att skolan har bra utrustning och verktyg. Mimers Hus Gymnasium fick även beröm för sin praktik samt handledarutbildning.

Efter snickeriutbildningen

Det finns idag en stor efterfrågan på välutbildade snickare och du som elev på Mimers Hus Gymnasium kommer att ha bra förutsättningar att få ett jobb direkt efter studenten. Utbildningen är bred och du kan jobba med allt ifrån träarbete till golvläggning och mureri.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Mimers Hus Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Efter att ha gått programmet får du en yrkesexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium

På Mimers Hus gymnasium i Kungälvs kommun kommer du som elev att ha många möjligheter till lärande. Med ett stort utbud av utbildningar finns det garanterat något som passar just dig, välj mellan yrkesförberedande utbildning och börja jobba direkt efter...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, fyll i följande uppgifter: