Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Bygg- och anläggningsprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Öppet hus
2022-02-03
Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet på Mimers Hus Gymnasium!

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett val för dig som i första hand vill ha en omväxlande utbildning. Du kommer att omsätta yrkesteori till yrkespraktik. Utbildningen ger också möjlighet, genom rätt kursval, att få behörighet för dig som senare vill studera vidare på högskolan.

Programbeskrivning

Att gå på bygg- och anläggningsprogrammet innebär att du kommer att jobba praktiskt stora delar av utbildningen. Du får lära dig grunderna från planering till färdigt objekt samt att jobba enskilt och i grupp. I byggyrket är problemlösning och kreativitet är en stor del av vardagen.

På Mimers Hus byggprogram kommer du i årkurs 1 att prova på olika byggyrken samt öva upp ditt yrkeskunnande både teoretiskt och praktiskt. I den teoretiska delen ingår bland annat bygg- och materiallära, yrkesberäkningar och matematik samt arbetsmiljö och säkerhet. I den praktiska delen jobbar du med olika projekt/övningar i våra bygghallar. Alla skolans lärare är behöriga.

Under årskurs 2 och 3 gör du praktik på en byggarbetsplats. Du följer praktikplatsens arbetstider och deltar i verkliga byggprojekt.

Inriktning Husbyggnad

Under årkurs 1 väljer du inriktning på din utbildning till årkurs 2 och 3. Mimers Hus har två inriktningar att välja mellan: Husbyggnad och Anläggning.

Den praktiska delen av byggutbildningen gör du på ett företag. Du deltar i det vardagliga arbetet. Du kommer att ha en egen handledare på plats och din bygglärare besöker dig med jämna mellanrum. Den teoretiska delen gör du inne på skolan.

På inriktningen husbyggnad kommer du att lära dig bygga hus, allt från grundarbeten till takläggning.

Efter utbildningen

Just nu byggs det mycket i Sverige. Många stora byggprojekt är i gång och flera väntar på att starta. Samtidigt byggs det villor och fritidshus och många renoverings- och ombyggnadsarbeten är igång. Byggbranschen letar i dag efter utbildade och yrkeskunniga medarbetare. Den finns goda möjligheter till anställning efter avslutad studiegång och den stora praktiktiden gör att du är väl förberedd för yrkeslivet.

Du kan vidareutbilda dig inom branschen till exempelvis arbetsledare eller gå vidare mot yrkeshögskolans olika utbildningar och inriktningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Välkommen till Mimers Hus gymnasium i Kungälv!

Mimers Hus gymnasium ligger i centrala Kungälv, nära till bussförbindelser och Kongahälla centrum. På Mimers Hus har du tretton spännande program att välja mellan. Oavsett vilket program du väljer att läsa får du en god grund för din framtid. Under...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information