Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Antal elever: cirka 50 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 100,0
    (medelvärde: 176,4) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-02-03
Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Om utbildningen

Plugga barn-och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete

Barn- och fritid är programmet för dig som vill arbeta med människor och vill lära dig hur ungdomar och barn tänker och fungerar med fokus på kommunikation och pedagogiskt ledarskap. Genom programmet utvecklar du tillsammans med lärarna en trygghet, kreativitet, empatisk- och social kompetens samt en härlig gemenskap. Efter studenten är du en färdig barnskötare och elevassistent.

Många av de elever som gått programmet på Mimers Hus har anställning när de tar studenten. Utbildningen är en bra grund för att läsa vidare till pedagogiska och sociala yrken.

Programbeskrivning

På Barn- och fritidsprogrammet arbetar lärarna med ett lustfyllt upplevelsebaserat lärande genom att varva praktik med teori. De förbereder dig med livskunskap genom att ge dig verktyg bestående av fakta, förståelse, förtroende och förtrogenhet inom förskola- och grundskoleverksamhet.

Arbetsförlagt lärande

Skolan har en mycket bra kommunikation med handledarna på elevernas APL-plats (arbetsplatsförlagt lärande) och har kontinuerlig kontakt och besök under APL-tiden. Under de tre åren på programmet görs 20 veckors APL och gymnasiearbetet examineras under de två sista veckorna i årskurs tre på arbetsplatsen. Genom gymnasiearbetet visar du för skolan och verksamheten att du är anställningsbar. Många av våra elever har anställning redan innan studenten eftersom vi har ett bra och nära samarbete med yrkeslivet. Utbildningen ger även en bra grund för dig som vill fortsatta studera på högskola.

Lärarna på barn- och fritid jobbar aktivt med hälsa och hållbarhet genom hela programmet. De har även specialiseringskurser som ger dig möjlighet att jobba med områden du är intresserad av. Bland annat finns kurser i teckenspråk, naturguidning, skapande, aktivitetsledarskap, idrottsprofil med mera.

Inriktning Pedagogik

Inriktningen pedagogik omfattar kurser där fokus ligger på hur människor lär, utvecklas och socialiseras i samhället utifrån deras förutsättningar och behov. Inriktningen pedagogiskt arbete vänder sig till dig som önskar att få arbeta som exempelvis barnskötare i förskolan eller elevassistent i skolan, det är yrken där man ofta arbetar tillsammans med andra i ett arbetslag. Under utbildningen får du träna din förmåga att planera och ta ansvar och arbeta både enskilt och i grupp. Du får kunskaper om barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter.

Efter barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program och efter studenten kommer du att vara väl förberedd att börja jobba direkt. 

Efter examen:

• Färdig och anställningsbar barnskötare
• Färdig och anställningsbar elevassistent

Bra grund för att läsa vidare till sociala och pedagogiska yrken så som:

• Polis
• Väktare
• Brandman
• Förskolelärare
• Lärare
• Socionom
• Psykolog

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Välkommen till Mimers Hus gymnasium i Kungälv!

Mimers Hus gymnasium ligger i centrala Kungälv, nära till bussförbindelser och Kongahälla centrum. På Mimers Hus har du tretton spännande program att välja mellan. Oavsett vilket program du väljer att läsa får du en god grund för din framtid. Under...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information