Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogisk arbete

Mimers Hus Gymnasium
Programinformation
Kungälv
Antal elever: 17 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
Startdatum: - Kungälv

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet på Mimers hus

Plugga barn-och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete

Vill du jobba på förskola eller i fritidsverksamhet? På barn- och fritidsprogrammet kommer du att få lära dig om barns utveckling och vilka behov man har i olika åldrar. Du kommer att få både teoretiska och praktiska kunskaper samt flera veckors praktik.

Inriktning pedagogiskt arbete

Med en inriktning mot pedagogiskt arbete kommer du att få fördjupa dig i pedagogiska verksamheter och bli förberedd för en karriär som fritidspedagog, barnskötare eller elevassistent i skolan. Du kommer att få läsa kurser i:

  • Pedagogiskt arbete
  • Hälsopedagogik
  • Människors miljöer
  • Pedagogiskt ledarskap

Praktisera under femton veckor

Som elev på barn-och fritidsprogrammet kommer du att få praktisera under perioder av din utbildning. Under din praktikperiod kommer du att få vara ute på en arbetsplats och testa på spännande arbetsuppgifter. Du kommer att bli tilldelad en mentor som ska handleda dig igenom din praktik. Om du gör bra ifrån dig under praktiken finns det möjlighet till anställning efter studenten.

Efter barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program och efter studenten kommer du att vara väl förberedd att börja jobba direkt. Om du vill fördjupa dina kunskaper kan du göra det på en yrkeshögskola. Plugga vidare till förskolelärare, socionom eller lärare.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogisk arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogisk arbete

Som boende i samma kommun som Mimers Hus Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogisk arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium

På Mimers Hus gymnasium i Kungälvs kommun kommer du som elev att ha många möjligheter till lärande. Med ett stort utbud av utbildningar finns det garanterat något som passar just dig, välj mellan yrkesförberedande utbildning och börja jobba direkt efter...


Läs mer om Mimers Hus Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mimers Hus Gymnasium

Trollhättevägen 4
442 16 KUNGÄLV

 Visa telefonnummer
www.kungalv.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogisk arbete från Mimers Hus Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: