Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vill du ha världens roligaste jobb direkt efter studenten? Eller plugga vidare? Pedagogikcollege är en gymnasial yrkesutbildning på Midsommarkransens gymnasium inom ramen för barn- och fritidsprogrammet. Efter studenten kan du få jobb direkt efter examen som barnskötare och elevassistent! Eller så kan du plugga vidare till exempelvis förskolelärare.

Om skolan

Midsommarkransens gymnasium

Välkommen till Midsommarkransens gymnasium!

Midsommarkransens gymnasium slog upp portarna hösten 2013. Utbildningen är traditionell med flera moderna inslag som temadagar och spännande projekt och aktiviteter. Skolan ligger centralt belägen, bara 5 minuters gångavstånd ifrån Midsommarkransens tunnelbanestation och 10 minuters resa ifrån Slussen.

Motivation, lust och engagemang

Detta är ledord för både lärare och elever på Midsommarkransens gymnasium. Som Stockholms stads nyaste gymnasium har skolan flera moderna inslag i sina utbildningar, bland annat spännande samarbeten med gästföreläsare. Efter en utbildning på Midsommarkransens gymnasium ska du som elev vara trygg som individ och väl förberedd för vidare studier och jobb.

Var med och påverka

Ett demokratiskt förhållningssätt kännetecknar Midsommarkransens gymnasium och du som elev möjlighet att vara med och påverka skolans utveckling. Elevrådet och skolidrottsföreningen finns till för att just du som elev ska kunna vara med och planera aktiviteter. Flera gånger om året träffas skolans lärare, elever och rektor för att tillsammans diskutera framtiden.

Stort utbud av program

Midsommarkransens gymnasium har ett brett utbud av utbildningar, både nationella inriktningar och yrkesprogram. De nationella inriktningarna ger behörighet för vidare studier på högskola.

Som elev på Midsommarkransens gymnasium kommer du att ha tillgång till:

  • Bibliotek med stort utbud av böcker och tidskrifter
  • En ljus och fräsch cafeteria
  • Engagerade och kompetenta lärare
  • Matsal med hemlagad lunch

Kombinera studier med din favoritsport

Som elev på Midsommarkransens gymnasium kan du välja mellan fyra olika idrottsutbildningar (NIU). Du kan kombinera alla program med en elitutbildning inom basket, fotboll, handboll eller innebandy. Efter gymnasiet kan du jobba som elitspelare, domare eller tränare.


Är du intresserad och vill veta mer om Midsommarkransens gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Midsommarkransens gymnasium

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Midsommarkransens gymnasium.

Hitta till skolan

Midsommarkransens gymnasium

Tellusborgsvägen 10
126 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
midsommarkransensgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner.

Alias
(3)
Bra lärare, mycket roliga projekt i barn och fritidsprogrammet.
Kämpen
(4)
Fantastiskt roligt att få vara med likasinnade idrottare, få extra kunskap om idrotten, idrottens filosofi, människans fysiologi och idrottsskador som kan komma och hur de kan och bör förebyggas. Att samtidigt få den otroliga chansen att få vara med roliga och bra klasskompisar under flera år i en bra skola är jättemycket värt och ha väldigt bra...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Midsommarkransens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Midsommarkransens gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.