Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod

MediaGymnasiet
Programinformation
Nacka, Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 167,5
    (medelvärde: 229,2) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-01
2021-12-07

Film

Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod

Om utbildningen

OM DU VILL UTVECKLAS INOM PROGRAMMERING OCH DIGITAL KOMMUNIKATION ÄR KOD UTBILDNINGEN FÖR DIG

I profilen Kod får du kunskaper om och utvecklar dina färdigheter i programmering. Du lägger grunden genom att lära dig språk och syntax, dvs. strukturen i programmering. Olika programmeringsspråk såsom Python och C# gås igenom och du breddar utbildningen genom att tillämpa dina nya kunskaper i projektform, t ex i form av att skapa appar eller spel. I webbutvecklingen lär du dig grundläggande tekniker för att skapa webbplatser som är användbara, responsiva och interaktiva. Detta görs med hjälp av märkspråk som HTML och CSS, samt scriptspråket Javascript och andra verktyg och språk som används i branschen. 

Under dina tre år utvecklar du förmågan att arbeta i team. I år 2 förbereder vi inför Slutprojekt år 3 då man gör ett större projekt där du arbetar tillsammans med andra för att t.ex. programmera ett spel.

Våra kurser läggs upp så att du får arbeta mycket praktiskt och inte bara teoretiskt. Utbildningen ger dig kunskaper om interaktiva och digitala medier och efter avslutat program är du väl förberedd för vidare studier och då särskilt inom programmering.

Efter utbildningen på MG kan du söka vidare till universitet och högskola för att bli civilingenjör eller läsa vidare på en programmeringsutbildning.

BLI EFTERFRÅGAD PÅ ARBETSMARKNADEN

Om du vill utvecklas inom digital kommunikation och gillar att arbeta med datorer är Kod utbildningen för dig. Vi stimulerar dina kreativa färdigheter och uppmuntrar upptäckarlust, problemlösning och skapande, kompetenser som efterfrågas i branschen. Efterfrågan på ingenjörer, programmerare, webbutvecklare är mycket stor, i Sverige men också internationellt. Digitaliseringen och teknikutvecklingen ger ständigt upphov till nya yrkesroller, så framtidsutsikterna är goda!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Förslag på områden för vidare studier:

  • Datorsimulering inom medicinteknik
  • Spelindustrin
  • Fordonsindustrin

Utvecklingen går snabbt där media och teknik möts och nya yrkesroller skapas kontinuerligt.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Lizzi vill öppna nya världar för både barn och vuxna

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod så kommer skolan att kontakta dig.

MediaGymnasiet

SKAPA EN DIGITAL FRAMTID TILLSAMMANS MED OSS!

Tillsammans med våra engagerade lärare utbildas du inom entreprenörskap och kreativitet! MG erbjuder kvalificerade och framtidsinriktade utbildningar inom Ekonomiprogrammet, Teknikprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Estetiska programmet. Våra program är högskoleförberedande och oavsett vilket  program du väljer står alla dörrar  öppna inför framtiden....


Läs mer om MediaGymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

MediaGymnasiet

Cylindervägen 2
131 26 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
www.mediagymnasiet.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

xXMasterXx
Superbra skola, underbara lärare, trevlig stämning och bra klass. Hela skolan har en härlig anda rakt igenom och jag känner mig jättenöjd
Elev
Bästa gymnasiet. Lagom liten/stor skola med bra lärare. Samt man får pengar på ett matkort så man kan köpa mat på restauranger i närheten eller dagens lunch i caféet.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Kod från MediaGymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till MediaGymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Besöka prova-på dagar
Info om skolans workshops
Jag har en fråga
Jag vill ha mer information via mail
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Lizzi vill öppna nya världar för...

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.

Läs mer