Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 226,1)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 226,1)

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet

Lär dig om försäljning med försäljnings- och serviceprogrammet

En framgångsrik handel är lika med ett framgångsrikt samhälle. Handeln är en viktig näring som ständigt utvecklas och syftar till att sammanföra köpare och säljare, oavsett om det sker i butik eller via näthandel.

Handeln är en bransch med ett brett spektrum av olika arbetsuppgifter och är i ständigt behov av personal med rätt kom­petens. I yrkeslivet kommer kontakten mellan människor att vara en central del av din vardag. Därför kommer du att få utveckla din förmåga att kommunicera och skapa hållbara affärs- och med­arbetarrelationer på bästa sätt. Entreprenörskap är också en viktig del

NYHET -År tre erbjuder vi alla elever på programmet att ta truckkort, vilket är meriterande när du söker jobb.

På försäljnings- och serviceprogrammet får du lära dig om för­säljning, marknadsföring, kommunikation och programhantering. Utbildningen passar dig som tycker om att arbeta med människor och är service­inriktad. Du får bland annat kunskap om kommunikation, butiksarbete, inköp samt om modern teknik och e-handel, samt kun­skaper om service, ledarskap och företagande.

Det här är en yrkes­utbild­ning som du hos oss går som lärling. Minst hälften av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande, så kallat apl. Du kan därför skaffa bra kontakter med arbetslivet och har mycket goda jobbmöjligheter efter gymnasiet. Från och med höstterminen 2023 ingår de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet i programstruk­turen för alla yrkes­program, men du har möjlighet att välja bort dessa kurser om om du inte ser det som relevant i din utbildning.

Exempel på jobb efter examen: Butikssäljare, företagssäljare, lagerarbetare, marknadsassistent, inköpsassistent, kundtjänstmedarbetare

Du kan bland annat studera vidare till: Butikschef, webbutvecklare e-handel, jurist handels- och marknadsrätt, butikskommunikatör, affärsutvecklare, tullspecialist, internationell säljare

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Mark

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se
Marks gymnasieskola
Varbergsvägen 6
511 62 Skene

Ett gymnasium med modern arbetsmiljö

Marks gymnasieskola hittar du mellan Kinna och Skene i Kunskapens hus, som med sina ljusa och luftiga lokaler erbjuder en modern arbetsmiljö. Marks gymnasieskola har ett stort utbud av program: 15 nationella program Introduktionsprogram Gymnasiesärskola En mängd Individuella val Ung...

Läs mer om Marks gymnasieskola och visa alla program.

Sponsrad